Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 4 de desembre del 2011

Temperatura suau i lleuger rebuf


Mapa de precipitació prevista en sis hores pel proper dimars a les 06:00h.


Després d'una matinada de dissabte marcada pel vent de tramuntana, el qual arribà a una ratxa màxima de 52 km/h, el cap de setmana ha vingut marcat per la bonança, amb vent molt fluix o en calma i un cel que apareixia mig ennuvolat per núvols alts i mitjos durant els matins.

Tot i que de manera general, aquesta bonança ha de continuar, s'entreveuen lleugeres variacions pels pròxims dos dies, ja que entre dilluns i dimarts, ens podria afectar un lleuger rebuf que faria augmentar la nuvolositat costanera, entre el sud de la Costa Brava i la Costa Central, quilòmetre amunt o quilòmetre avall.

Aquest rebuf, es pot produir degut a la presència de vent fort de mestral als dos extrems de la costa, el qual podrà desplaçar l'aire situat en aquells indrets i crearà una mena de buit a l'altre sector de la costa, siguent reemplaçat per vent de direcció contrària, provinent del sud-est i carregat d'humitat. Quan l'aire provinent del nord-oest i l'aire provinent del sud-est topin, es pot formar una línia de convergència, facilitant l'elevació de l'aire i la creació de nuvolositat, la qual podria deixar alguna feble precipitació als llocs abans esmentats.

Pel que fa a les dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 15,2º C, mínima 10,2º C. Estat del cel amb nombrosos núvols alts i mitjos de bon matí i cel serè a la tarda. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 18 km/h sud-oest. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa, mar de fons del sud-oest. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 86 %, mínima 65 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós preveiem un dia amb predomini del Sol., no obstant, al llarg de la tarda poden anar apareixent núvols baixos i acabar deixant algun plugim a partir del vespre i a la nit. A la resta de la demarcació també hi predominarà el Sol fins a la tarda, llavors poden aparèixer nombrosos núvols mitjos i núvols baixos cap a la costa, amb possibilitats que caigui algun plugim dispers a partir del vespre i a la nit.

La temperatura màxima pot rondar els 16/18º C a l'interior, els 15/17º C a la costa i els 7/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -2/5º C al Pirineu, fins a 2/8º C a l'interior i fins a 9/12º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de ponent o restarà en calma, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable., al nord del cap de Begur pot bufar tramuntana o mestral a 20/24 nusos. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit s'espera vent fluix de direcció variable., al nord del cap de Begur pot bufar tramuntana o mestral a 8/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror maror mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns, amb mar de fons del sud-oest. Al matí s'espera marejol arran de costa, amb mar creuada i maror o forta maror mar endins. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit es preveu mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, amb mar de fons del nord.



Mapa de vent en superfície previst per dilluns a la nit, on s'observa vent de mestral per sobre del cap de Begur i vent de xaloc al sud de la Costa Brava.


Previsió pel dimarts, Dia de la Constitució

A Palamós hem de preveure un dia amb predomini del Sol a partir del migdia i abundants núvols baixos al matí, amb possibilitats que s'escapi algun plugim o petit ruixat. A la resta de la demarcació el dia estarà dominat pel Sol i per alguns núvols baixos matinals al sector costaner, juntament amb alguns núvols dispersos al Pirineu.

La temperatura màxima pot pujar fins a 14/17º C a l'interior i a la costa i fins a 7/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -2/5º C al Pirineu, fins a 3/6º C a l'interior i fins a 9/11º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de direcció variable o restarà en calma, durant la matinada del dimarts. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda bufarà vent fluix de component sud i est., al nord del cap de Begur bufarà mestral a 16/20 nusos. A la nit tindrem vent fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, durant la matinada del dimarts. Durant la resta de la jornada hi haurà una situació similar, amb mar de fons de nord.