Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 30 de desembre del 2011

Exposició: "Un segle de temporals a Sant Feliu" i "1911 Sobreviure a la Tempesta"


Imatge de l'exposició. Font: http://www.guixols.cat/web/


El passat dissabte 17 de desembre, a Sant Feliu de Guíxols, es va inaugurar la mostra temporal “Un segle de temporals a Sant Feliu” i “1911 Sobreviure a la Tempesta”, que va comptar amb la presència d'un centenar de persones i també la col·laboració de la coral Cypsella que oferí un petit concert de temàtica marinera.

La mostra explica com la ciutat ganxona que ha viscut del mar i pel mar, no ha estat exempta dels perills que el propi mar ocasiona quan es torna brau.
En aquesta exposició hi trobareu un repàs fotogràfic de més de cent anys de temporals i naufragis, de la caseta de salvament de nàufrags, així com un espai dedicat als pescadors i les seves embarcacions. També es recorda el gran temporal de llevant ocorregut entre el 31 de gener i l'1 de febrer del 1911, gràcies al Museu d'Història de Cambrils, el qual, va fer una descripció acurada del desastre i de les conseqüències a les costes del Maresme, Tarragona i València on van morir més de 140 pescadors i mariners. Vegeu el següent article

L'exposició és podrà veure a les sales d'exposicions del Museu d'Història (Edifici Monestir), del 17 de desembre al 12 de febrer del 2012.

Podeu veure algunes de les imatges de temporals que l'Associació Fotogràfica de Sant Feliu de Guíxols ha cedit per l'exposició, a l'enllaç següent (la penúltima foto està realitzada a la cala s'Alguer, Palamós):


http://www.flickr.com/photos/museuhistoria/6558738047/in/set-72157628536296361/


Vídeo de la noticia on veureu una bona explicació de l'exposició: