Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 21 de desembre del 2011

Roines al matí i bona jornada de regates


Imatge captada a quarts de deu del matí per la càmera de TV3. Observeu com estava ennuvolat.


La jornada d'avui dimecres, ha començat amb el cel ennuvolat i la caiguda d'algunes roines o plugims., no obstant, no han deixat precipitació apreciable als nostres pluviòmetres.
Aquest cel ennuvolat i la presència del vent de tramuntana durant la matinada, ens han deixat unes mínimes molt més altes que dies enrera, ja que s'han mogut entre els 5,4º C de Les Olives i els 9,4º C de Palamós-La Fosca.
Les temperatures màximes també han patit una bona recuperació, arribant fins als 15 o 16º C a tota la comarca.

Pel que fa a la Christmas Race, el vent fluix i variable que bufava de bon matí, ha anat girant a SW, a 7/10 nusos a partir del migdia, permetent que s'hagin pogut disputar totes les mànegues previstes.

Altres dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 14,9º C, mínima 9,2 º C. Estat del cel ennuvolat de bon matí i més clarianes la resta del dia, amb capvespre rogent. Pluja inapreciable.
Estat de la mar amb maror mar endins (forta maror de matinada) i marejol arran de costa. Vent del nord a 4/10 nusos de matinada, vent fluix de direcció variable al matí i vent de garbí a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 29 km/h a partir de migdia.
Pressió atmosfèrica màxima 1023 hpa, mínima 1019 hpa. Humitat relativa màxima 85 %, mínima 67 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

A Palamós s'ha d'esperar un dia assolellat, amb algun núvol alt decoratiu. A la resta de la demarcació el dia serà calcat, amb una clara pujada dels termòmetres.

La temperatura màxima pot pujar fins a 15/20º C a l'interior, fins a 15/17º C a la costa i fins a 8/15º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -2/5º C al Pirineu, fins a 2/8º C a l'interior i fins a 8/12º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest a 15/20 nusos, durant la nit/matinada de dimecres a dijous., mar endins pot bufar a 35 nusos. Al matí tindrem vent de tramuntana a 12/18 nusos. A la tarda hi haurà vent de component nord a 8/12 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 35 nusos. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 10/15 nusos., mar endins bufarà a 24/28 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. La resta de la jornada preveiem una situació similar.



Mapa de vent en superfície previst per dijous al migdia. Observeu com assenyala vent de tramuntana.