Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 19 de desembre del 2011

Poc vent i glaçades


Posta de Sol d'avui dilluns a sobre les Gavarres.


Tot i que ahir va començar amb vent favorable, avui la Christmas Race s'ha vist afectada per la manca de vent, ja que com sol passar en moltes ocasions, el vent de tramuntana gairebé no ha passat del cap de Begur.

Els únics que han pogut navegar han estat els 49r, els quals han disputat una sola màniga., així doncs, el vent ha tornat a fer una mala passada, ja que els sis nusos de tramuntana que bufaven quan han sortit els 470, ràpidament han amainat fins quedar en calma., les altres categories ni tan sols han sortit.

Un altre factor que ha caracteritzat el dia, han estat les baixes temperatures, amb unes màximes que s'han quedat entre els 8,3º C de Bellcaire d'Empordà i els 11,2º C de Calonge i unes mínimes que han baixat sota zero a tota la comarca, excepte a la primera línia de mar.

Aquestes són les mínimes d'avui dilluns al Baix Empordà: Verges -1,7º C., Calonge -1,6º C., Bellcaire d'Empordà -1,4º C., Les Olives -1,3º C., La Bisbal d'Empordà -1,1º C., Palafrugell -0,3º C., Palamós (La Fosca) 1,3º C o Sant Feliu de Guíxols 1,4º C.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 9,8º C, mínima 1,4º C. Estat del cel amb núvols i clarianes. Vent del nord-nord-oest a 5 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h, amb molts moments de calma. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrisada o marejol arran de costa, mar de fons de nord.
Pressió atmosfèrica màxima 1024 hpa, mínima 1021 hpa. Humitat relativa màxima 78 %, mínima 50 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós preveiem un dia amb núvols en tots nivells i clarianes., la temperatura es pot recuperar una mica. A la resta de la demarcació el dia serà molt semblant, amb molta fred de bon matí, tot i que a migdia es pot notar una recuperació del termòmetre.

La temperatura màxima pot pujar fins a 14/16º C a l'interior, fins a 13/15º C a la costa i fins a 1/11º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -10/2º C al Pirineu, fins a -3/2º C a l'interior i fins a 0/3 a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i oest a 4/8 nusos, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent de garbí a 6/10 nusos. A la tarda s'espera vent fluix de direcció variable o calma. Al vespre/nit hi haurà vent del nord a 12/16 nusos., mar endins pot bufar a 30/35 nusos

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol o mar arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà la mateixa situació, amb mar de fons de nord igual com a la tarda. A la nit tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins (ones de 3,3 m).