Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 20 d’agost del 2012

Altocumulus undulatus, imatges i dades del cap de setmana


Altocumulus undulatus vistos ahir al vespre des de Vall-llòbrega.


La jornada dominical va ser especialment calorosa, degut a l'elevada humitat ambiental que ens acompanyà tot el dia, amb valors que rondaven el 95-80% provocant una forta xafogor.

L'estat del cel es mostrà força variable, amb cel cobert per núvols baixos al matí i algunes boirines, amb predomini del sol al centre del dia i molta calitja.
El plat fort, pel que fa al tema dels núvols, arribà al vespre, amb l'aparició d'abundants Altocumulus floccus i Altocumulus undulatus de formes curioses, tal com apreciem a les imatges captades des de Vall-llòbrega.

Altres dades destacades d'ahir diumenge 19 d'agost a Palamós., temperatura màxima 28,6ºC, mínima 23,2ºC. Vent de component sud, a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 21km/h. Estat de la mar, amb mar plana o arrissada al matí i marejol a la tarda. Humitat relativa màxima 95%, mínima 80%. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1016hPa.


Altocumulus undulatus vistos ahir diumenge des de Vall-llòbrega:



Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'avui al migdia.










El passat dissabte 18 d'agost, igual com tot el cap de setmana i la jornada d'avui, va estar marcat per la prohibició de circular amb vehicles a motor per l'interior de Les Gavarres, degut a l'elevat perill d'incendi i a la quarta onada de calor que s'uneix a la sequera dels darrers mesos.

De bon matí ens vàrem llevar amb el cel tapat per núvols baixos que deixaven entreveure alguns núvols mitgencs, però hi hagué un predomini del sol al centre del dia, juntament amb l'arribada d'alguns Altocumulus al vespre.
La calor, la xafogor i el cel encalitjat, degut a la pols sahariana, tampoc faltaren a la seva cita.

Altres dades meteorològiques del passat dissabte 18 d'agost a Palamós., temperatura màxima 27,9ºC, mínima 23,3ºC. Vent de garbí a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 29km/h. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda, arran de costa., mar endins hi hagué marejol o maror. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 83%. Dades de meteoclimatic.com


Imatges del passat dissabte 18 d'agost:



Núvols baixos matinals des de Sant Joan de Palamós.



Cartell d'accés restringit en un dels nombrosos camins que porten a l'interior de Les Gavarres.



La Platja Gran amb bona afluència de banyistes.



Cel groguenc al capvespre degut a la pols del Sàhara.