Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 27 d’agost del 2012

Dades i imatges del cap de setmana


Vista de la platja de Sant Antoni de Calonge amb Palamós al fons, ahir diumenge a primeres hores de la tarda.


Ahir diumenge 26 d'agost, el dia començà amb alguns intervals de núvols baixos i acabà de la mateixa manera, però amb un domini total de l'astre rei a les hores centrals, tal com apreciem a la imatge superior, captada a primeres hores de la tarda des de Sant Antoni de Calonge. Observeu també com s'intueix l'existència de marejol a la badia.

Possiblement, el fet més destacable del panorama meteorològic, va ser l'ambient fresc i agradable que es respirava degut a l'aire de tramuntana, en comparació amb les jornades anteriors, les quals estigueren marcades per l'onada de calor.



Imatge d'ahir al vespre des de Sant Antoni de Calonge, amb alguns intervals de núvols baixos a sobre Palamós.


Finalment, la possibilitat que hi hagués alguna tempesta de forta intensitat a la costa de Barcelona, degut al rebuf, es va complir. Així doncs, cap a les dues de la matinada d'ahir diumenge, es formà una potent tempesta que descarregà la precipitació més forta a poca distància de la costa, però encara va poder deixar uns 15,2mm a Castelldefels o 9,5mm a Begues (meteo.cat), amb una autèntic festival de llamps i trons.



Imatge de radar d'ahir diumenge a les dues de la matinada.



Mapa de llamps d'ahir diumenge on veiem la gran tempesta elèctrica situada entre el Garraf i el Baix Llobregat.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 26 d'agost a Palamós., temperatura màxima 25,9ºC, mínima 20,8ºC. Vent amb predomini del component NNO i NNE, a 20km/h de mitjana de matinada i uns 10/15 km/h de mitjana a la tarda, ratxa màxima 47km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 68%, mínima 44%.



Albada del passat dissabte 25 d'agost.


El passat dissabte 25 d'agost, el dia començà amb un cel asserenat, tal com veiem a la imatge superior, absència de vent destacable i una mica d'olor de bosc cremat provinent de l'incendi de Vilopriu, juntament amb mar de fons de xaloc.

Tot i que aparentment res feia presagiar que venia un sistema frontal, degut al cel serè del matí, a primeres hores de la tarda, ràpidament, van començar a crèixer potents nuvolades que es convertiren en tempesta i descarregaren ruixats de forta intensitat, sobretot cap al Gironès, Garrotxa i Ripollès.

Algunes de les dades de precipitació més destacades del passat dissabte a les comarques de Girona:

Salt-Barri Vell 14,0mm., Sant Gregori 12,8mm., Llanars (Vall de Camprodon) 11,4mm., Girona-Devesa 10,4mm., Banyoles 10,4mm., Salitja 7,8mm., Mieres 5,8mm i Medinyà 3,0mm.


A Palamós només es veié caure alguna esporàdica a mitja tarda i s'escoltà algun tro llunyà., a la resta del Baix Empordà com a molt caigueren uns 0,6mm a Verges o 0,5mm a La Bisbal d'Empordà.





Sortida de sol del passat dissabte amb cel serè.



A la tarda el cel quedà cobert per Cumulus i Stratocumulus, entre d'altres gèneres nuvolosos.


Pel que fa a les dades meteorològiques més destacades del passat dissabte 25 d'agost a Palamós., temperatura màxima 29,2ºC, mínima 22,8ºC. Pluja inapreciable. Vent de xaloc al centre del dia, a 10km/h de mitjana, i vent del nord a partir del vespre/nit, a 20/25km/h de mitjana, ratxa màxima 45km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1009hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 45%.



Cumulus congestus a sobre Palamós el passat dissabte. Caigué alguna gota anecdòtica.



Mapa de llamps del passat dissabte 25 d'agost, on veiem que les tempestes més destacades caigueren al Gironès.


Més fotografies del passat dissabte 25 d'agost a Palamós i a Calonge:



Sortida de sol des de Cap Gros (Palamós).



Capvespre amb raigs crepusculars des de Calonge.



Capvespre amb núvols en tots nivells des de Palamós.


Dades i imatges del passat divendres 24 d'agost



Núvols alts acompanyats d'una mala visibilitat a Les Gavarres degut al fum l'incendi de l'urbanització Les Teules (Santa Cristina d'Aro).


El passat divendres 24 d'agost, el dia va venir marcat pel vent de garbí persistent i l'elevada xafogor arran de costa.
L'estat del cel es presentà amb boirines matinals i alguns intervals nuvolosos de tipus alt i baix, més destacats a la tarda. Malauradament, altre vegada el fum d'un incendi planà per sobre nostre, per sort, aquest cop només foren 1,5 les hectàrees afectades, en aquest cas a Santa Cristina d'Aro.



Un dels tres hidroavioans que anaren en direcció a l'incendi de l'urbanització Les Teules.


Altres dades destacades del passat divendres 24 d'agost a Palamós., temperatura màxima 29,3ºC, mínima 23,3ºC. Vent de garbí a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 29km/h. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol o maror a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1010hPa, mínima 1007hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 79%. Dades de meteoclimatic.com.