Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 21 d’agost del 2012

Dades, imatges d'ahir dilluns i tempestes pirinenques


Mapa de llamps d'ahir dilluns. Observeu com al Pirineu i Prepirineu gironí hi va haver força activitat tempestuosa.


A hores d'ara, en comptes de veure prats secs al Pirineu, degut la gran sequera que s'arrossega, seria més normal que estiguéssim parlant d'anar a collir-hi bolets, degut a les pluges que hi solen caure, gràcies a les tempestes de tarda típiques de l'estiu., en aquest any, però, fins ara les tempestes han brillat per la seva absència.

Aquesta situació estranya sense les tempestes de cada tarda al Pirineu, sembla que ja ha començat a canviar, coincidint amb una atmosfera molt més dinàmica que es mantindrà així, en major o menor mesura, durant bona part de la setmana.

Ahir dilluns, tal com veiem al mapa superior, les tempestes de tarda van ser abundants al Pirineu i Prepirineu Oriental, en alguns casos, amb precipitacions que portaven pedres de considerable tamany fins a la Garrotxa.

Algunes de les dades de precipitació més destacades d'ahir dilluns 20 d'agost a les comarques gironines:

Tregurà-Vilallonga de Ter 33,6mm., Ribes de Freser 19,0mm., Planoles 14,2mm., Setcases 13,2mm., Queralbs 13,1mm o Santa Pau 10,8mm.



Banyistes a la cala del Morro del Vedell, cel blanquinós i marejol ahir al migdia.


Pel que fa a Palamós, ahir dilluns, aquestes tempestes del Pirineu ens van deixar algunes encluses a la tarda que taparen el cel., no obstant, com podem veure a la imatge superior, al migdia hi havia un domini total de l'astre rei, juntament amb un cel de color blanquinós degut a la pols del desert del Sàhara que tenim a l'atmosfera. D'altre banda, la nuvolositat també va ser molt important de bon matí, degut a l'arribada de molts Altocumulus procedents de l'oest. Com podeu veure, el cel ens deixà un dia molt canviant.



Abundants Altocumulus que retardaren la sortida del sol ahir al matí.


Altres dades destacades d'ahir dilluns 20 d'agost a Palamós., temperatura màxima 26,8ºC, mínima 23,9ºC. Vent de garbí o llevant, a 10km/h de mitjana, ratxa màxima 23km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 78%. Dades de meteoclimatic.com.



La Platja Gran ahir al migdia.



El sol aparegué entre abundants Altocumulus.



Cel groguenc al capvespre degut a la gran quantitat de pols sahariana que hi ha a sobre nostre.