Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 6 d’agost del 2012

Les pluges passen de llarg del Baix Empordà


Mapa de llamps d'avui dilluns. Veiem com al Baix Empordà, Gironès i al sud de La Selva no hi han hagut tempestes i hi ha plogut molt poc.

Tal com es preveia, les tempestes i els ruixats previstos per la matinada i primeres hores del dia d'avui dilluns, s'han concentrat a la meitat oest i nord de la demarcació, deixant de banda el Baix Empordà i bona part del Gironès.

Malgrat que a Palamós ens hem llevat amb el cel força amenaçador, sobretot mirant cap a l'oest i amb el so d'alguns trons llunyants, només han caigut 0,2mm al centre de la vila i 0,4mm a La Fosca.
Pel que fa a la resta del Baix Empordà, els valors de precipitació també han sigut anecdòtics, amb 0,5mm a La Bisbal d'Empordà o 0,3mm a Les Olives, com a valors més destacats...si és que es poden destacar.
No cal dir, que amb la falta de pluges que venim arrossegant durant aquest any i les elevades temperatures previstes a partir del proper dimecres, la situació pot ser molt preocupant pel que fa al perill d'incendi., com sempre, s'ha de recordar que en cas de veure alguna columna de fum cal trucar al telèfon d'emergències 112.

D'altre banda, tot i que les precipitacions han sigut localment abundants en altres comarques, hi hagut un altre mínim en amplis sectors del Gironès, com ho demostren els 2,0mm de Llagostera o els 1,6mm de Girona.

Dades més destacades de precipitació a la demarcació gironina d'avui dilluns 6 d'agost:

Setcases 31,2mm., Llanars 29,2mm., Banyoles 28,8mm., Figueres 27,4mm., Susqueda 24,0mm., Arbúcies 21,0mm o Olot-Les Fonts 15,3mm.



Imatge de radar a les 09:12h quan plovia una mica. Es veu com les precipitacions són febles a sobre Palamós.



Altocumulus a la sortida de sol d'avui dilluns indicant que s'acostava pluja.



El cel cobert a quarts de deu del matí a sobre Palamós, però poca cosa va caure.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'avui dilluns 6 d'agost a Palamós-La Fosca., temperatura màxima 27,1ºC, mínima 19,9ºC. Estat del cel amb nuvolositat variable, siguent més abundant de bon matí i amb grans clarianes al centre del dia. Vent de component nord i nord-est a 15km/h de mitjana, ratxa màxima 48km/h. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins (ones de 1,76m a les 12:00h davant el Cap de Begur) i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 80%, mínima 46%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Recull d'imatges del dia d'avui



Núvols baixos a sobre les Gavarres durant la tarda del dilluns, al sector de Romanyà de la Selva.



Una altre imatge dels núvols baixos que hi havien a sobre les Gavarres durant la tarda del dilluns, al sector de Romanyà de la Selva.



Posta de sol d'avui amb alguns núvols baixos.



També s'han vist uns tímids raigs crepusculars.