Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 2 d’agost del 2012

Les albades dels dies 31 de juliol i 1 d'agost


Darrera sortida de sol del passat mes de juliol.


La imatge superior ens mostra la sortida de sol del passat 31 de juliol. Degut a l'indret on es va realitzar la fotografia, a prop del Puig de la Coma, es va poder veure una curiosa coincidència. Aquesta situació va provocar que el Sol aparegués a l'enforcadura imaginària que es forma entre el Puig del Terme (139msnm) i el Puig Morera (129msnm), a Palamós i Mont-ras respectivament, dins l'Espai d'Interès Natural Castell-Cap Roig.



Sortida de sol del passat 31 de juliol amb alguns altocúmulus.


Pel que fa a altres dades significatives del passat 31 de juliol a Palamós., temperatura màxima 27,5ºC, mínima 20,3ºC. Estat del cel amb algun núvol mitgenc de bon matí i cel asserenat la resta del dia.
Vent de component sud a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 27km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins.
Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 59%.



Última sortida de sol del passat mes de juliol.



Primera sortida de sol d'aquest mes d'agost.


La primera albada del mes d'agost va venir acompanyada per abundants núvols baixos deguts a l'elevada humitat ambiental, la qual donà una forta sensació de xafogor durant tot el dia, facilitant que la rosada s'hagués dipositat a sobre els cotxes durant la matinada.
Com podem apreciar a les imatges d'ahir, ja de bon matí, el mar estava força alterat degut al tràngol de llebeig, amb marejol o una mica de maror arran de costa i maror mar endins, fet que propicià que les barques d'arrossegament sortissin amb una mica de moviment.

També cal destacar que els núvols baixos de tarda foren prou espessos com per deixar alguna roina esporàdica sense mullar cap superfície.



Les barques d'arrossegament anant cap als caladors amb tràngol de llebeig i núvols baixos durant l'albada de l'1 d'agost.


Pel que fa a altres dades meteorològiques d'ahir dimecres dia 1 d'agost a Palamós., temperatura màxima 27,2ºC, mínima 22,6ºC. Vent de garbí o llebeig a 20 km/h de mitjana, ratxa màxima 40km/h. Estat de la mar amb marejol o maror fins a mitja tarda, llavors es va anar calmant. Estat del cel amb nombrosos núvols baixos de bon matí i a la tarda, amb domini del sol al centre del dia. Pluja inapreciable a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1015hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 80%.



Núvols baixos força amenaçadors ahir a la tarda a sobre Les Gavarres. Es formaren degut al vent de llevant que bufà fluix durant unes hores. Cal destacar que caigué alguna roina anecdòtica i de curta durada.


Com era previst, un altre els factors destacats del dia d'ahir van ser les elevades temperatures que s'assoliren en molts punts de l'interior i prelitoral de la nostre demarcació. Algunes de les màximes més elevades del dimecres 1 d'agost:
Sant Esteve de Llèmena 37,7ºC., Olot-Pla de Dalt 35,3ºC., a Sant Feliu de Pallerols i a Salt-Barri Vell 34,8ºC., Juià-Els Àngels 34,1ºC., Banyoles 33,5ºC.

Al Baix Empordà les màximes també s'enfilaren fins a valors de plena canícula, agreujats, en molts casos, per la forta xafogor. Màximes d'ahir dimecres a la nostre comarca:
Bellcaire d'Empordà 34,4ºC., La Bisbal d'Empordà 32,9ºC., Calonge 30,9ºC, Verges 30,8ºC.



Sortida de sol d'ahir dimecres 1 d'agost.