Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 14 d’agost del 2012

Un dilluns amb molts Cirrus


Cirrus i Cirrostratus vistos ahir al matí al Pla d'en Nau, amb un camp de blat de moro sec per falta d'aigua en primer terme.


Ahir dilluns 13 d'agost, el cel matinal i fins a primeres hores de la tarda, va estar decorat per una capa molt extensa de núvols alts, formats majoritàriament per Cirrus i Cirrostratus, sota diferentes formes, siguent els Cirrus spissatus, els Cirrus spissatus intortus, els Cirrus duplicatus i els Cirrus spissatus vertebratus els més comuns, juntament amb Cirrostratus nebulosus i fibratus.

Cal destacar que aquests núvols alts van ser substituïts per alguns núvols baixos durant el vespre. A ressaltar, també, el vent del nord i de l'oest reescalfat que bufà de matinada, mantenint la temperatura entre els 24/25ºC.



Capvespre d'ahir dilluns amb alguns Stratocumulus lenticularis, Stratocumulus stratiformis undulatus i pols en suspensió.


Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 13 d'agost a Palamós., temperatura màxima 27,1ºC, mínima 22,4ºC. Estat del cel enterenyinat per núvols alts fins a primeres hores de la tarda i aparició d'algun núvol baix al vespre.
Vent moderat de component nord i oest reescalfat de matinada, ratxa màxima 40km/h, i vent de component sud i est, a 10/15km/h de mitjana, durant la resta del dia.
Estat de la mar amb maror mar endins (ones de 0,82m a les set del matí davant el cap de Begur) i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 77%, mínima 44%.



Cirrus i Cirrostratus ahir al matí.



Curiosos Stratocumulus stratiformis undulatus ahir al vespre (dilluns 13 d'agost).


D'altre banda, el passat diumenge tampoc va acabar de fer net del tot, ja que al matí hi hagué un sol força apagadot, degut al pas de nombroses franges de núvols alts i mitgencs provinents de l'oest., així i tot, a la tarda el cel es presentà amb un domini més clar de l'astre rei.

Altres dades meteorològiques del passat diumenge 12 d'agost a Palamós., temperatura màxima 28,2ºC, mínima 21,6ºC. Vent fluix de llevant o gregal fins al vespre., a la nit hi hagué una entrada sobtada de vent del nord, arribant fins als 44km/h de ratxa màxima. Estat de la mar amb forta maror mar endins, mar de fons de nord (ones de 1,64m a les 13:00h davant el cap de Begur) i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 82%, mínima 49%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.