Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 6 d’agost del 2012

Imatges i dades del cap de setmana a Palamós


Núvols alts a sobre les Gavarres el divendres a la tarda.


El passat divendres 3 d'agost, el dia es presentà amb un matí completament serè i amb l'aparició de nombrosos núvols alts a la tarda, especialment mirant cap a l'oest, a sobre Les Gavarres.

La temperatura màxima pujà fins a 29,1ºC, degut al vent reescalfat de tramuntana que bufà de manera feble de bon matí. La mínima també sigué molt alta, amb 22,4ºC.
El vent bufà fluix amb component N al matí i amb component SSE a la tarda, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 35km/h. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda, arran de costa., mar endins hi hagué maror.
Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 73%, mínima 44%.



La Platja Gran plena de banyistes el passat dissabte, amb cel serè al centre del dia i marejol degut al vent de garbí.


La jornada del dissabte 4 d'agost, es presentà plenament canicular, amb cel serè i gran afluència de banyistes a les platges. Cal destacar el vent de garbí que bufà entre fluix i moderat durant tota la tarda, juntament amb l'aparició d'alguns núvols mitgencs al matí i alguns núvols alts al vespre.

La temperatura màxima arribà a 27,7ºC i la mínima va tornar a ser tropical amb 20,5ºC. El vent bufà de xaloc al matí, a 5/10km/h de mitjana, i de garbí a la tarda, a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 29km/h. Estat de la mar amb marejol generalitzat, més destacat a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1009hPa. Humitat relativa màxima 82%, mínima 52%.



La Platja des Monestri (Sant Antoni de Calonge) el passat dissabte.



Núvols baixos vistos ahir diumenge des del Belitrà (Sant Joan de Palamós) al fons a l'esquerra veiem la silueta del Montagut (269msnm) i al fons en línia recte algunes cases de Vall-llòbrega.


Ahir diumenge 5 d'agost, el dia es presentà assolellat fins a mitja tarda i amb marcada xafogor. Com a fet més remarcable trobem l'aparició de nombrosos núvols baixos a mitja tarda, els quals arribaren a cobrir el cel durant el vespre i començada la nit.

La temperatura màxima fóu de 27,3ºC i la mínima tornà a ser tropical amb 20,6ºC. El vent bufà del nord-nord-est al matí, a 10km/h de mitjana, i del sud-sud-est a la tarda, a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 29km/h. A mar hi havia mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1007hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 51%. Dades de meteoclimatic.com



Els núvols baixos d'ahir a la tarda des del Belitrà amb una antiga barraca de vinya a la dreta.



Els núvols baixos des del Belitrà.



Al vespre es podia veure com la base dels núvols baixos tapava el cim del Puig Cargol (363msnm) amb una escletxa de sol a l'esquerra de la imatge.



Núvols baixos d'ahir al vespre.