Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 18 d’agost del 2012

Els núvols baixos d'ahir, pols en suspensió i dades


Núvols baixos molt abundants a sobre Palamós. Imatge captada ahir divendres a primeres hores de la tarda des del mirador del Morro del Vedell.


El vent fluix de llevant o xaloc que bufà ahir divendres 17 d'agost, fins a primeres hores de la tarda, ens va portar alguns núvols baixos que arribaren a cobrir uns sis octaus de cel a partir del migdia. Aquests estrats o estratocúmulus, deixaven entreveure la posició del Sol i mantenien un ambient molt carregat, al qual, s'unia un cel molt blanquinós, degut a l'arribada de la pols del desert del Sàhara que acompanya la gran bombolla d'aire càlid que ens afectarà fins divendres que ve, amb valors que podran arribar a superar els 25ºC a 850hPa a sobre Catalunya.



Mapa de pols en suspensió d'ahir divendres a les 18:00h. Es veu com hi havien uns 1500 miligrams per metre quadrat a sobre nostre. Aquesta pols en suspensió ens seguirà acompanyant una setmana més.



Posta de sol d'ahir divendres amb un cel de color groguenc degut a la pols sahariana.



Mapa de temperatures previstes a 850hPa per avui a les 18:00h. Veiem com la bombolla d'aire càlid arriba fins a Alemanya.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir divendres 17 d'agost a Palamós., temperatura màxima 27,3ºC, mínima 21,0ºC. Estat del cel asserenat al matí i a la tarda/vespre, amb molta calitja., entre el migdia i primeres hores de la tarda arribada de molts núvols baixos. Vent de component sud i est, a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 23km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol.
Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 72%.



Núvols baixos força trencats ahir divendres a primeres hores de la tarda. Al fons veiem les Gavarres.



Marejol i el cel amb algun núvol baix esquifit des del mirador del Morro del Vedell ahir al migdia.


D'altre banda, les dades meteorològiques del passat dijous 16 d'agost a Palamós són les següents., temperatura màxima 27,4ºC, mínima 22,3ºC. Estat del cel asserenat amb algun núvol alt i baix anecdòtic. Vent de component sud i est al centre del dia, a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 27km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol, sobretot a migdia. Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 87%, mínima 48%. Dades de meteoclimatic.com