Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 12 de gener del 2011

Altocúmulus rogencs i poc vent


Imatge captada per la càmera de tv3 aquest capvespre. Observeu els altocúmulus rogencs de l'horitzó.


El dia d'avui ha estat marcat per l'aparició de nombrosos núvols mitjos, del gènere altocúmulus, que han adoptat tonalitats rogenques a la posta de sol i forma de llentia degut al vent del nord-oest, que bufava al Pirineu i a la comarca veïna de l'Alt Empordà, no obstant, per efecte del relleu, com sol ser habitual el vent de mestral no s'ha deixat sentir amb gaire força a la resta de demarcació, com exemple d'aquesta situació trobem que a Setcases el mestral ha bufat a 85 km/h o a Castelló d'Empúries a 72 km/h., en canvi a la Bisbal ni s'ha notat, ja que ha bufat vent de garbí a 9 km/h.

Pel que fa a les dades d'avui a Palamós, la màxima ha sigut de 14,2 cº i la mínima de 4,7 cº. L'ambient ha sigut assolellat amb alguns altocúmulus com hem dit abans.
El vent ha bufat a uns 10 km/h de forma sostinguda, amb component nord fins a migdia i amb garbí a la tarda, la ratxa màxima ha sigut d'uns 19 km/h, mestral.
L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins, amb mar de fons de nord i mar arrissada o marejol arran de costa.
La humitat ha oscil.lat entre el 59/90 % i la pressió s'ha mogut entre els 1020/1025 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous tindrem un dia assolellat, amb alguns núvols alts decoratius.

La temperatura pot pujar fins a 12/14 cº a la costa, fins a 15/17 cº a l'interior i fins a 8/12 cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 3/5 cº a la costa, fins a -1/2 c º a l'interior i fins a -1/-4 cº al Pirineu, amb més fred a les valls i zones planeres que en llocs elevats.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component oest fluix o restarà en calma, fins la matinada de dijous. Al matí tindrem vent en calma o molt fluix de direcció variable. A la tarda pot bufar vent fluix de garbí. A la nit hi haurà calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, fins la matinada de dijous. Al matí hi haurà mar arrissada, amb marejol mar endins. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà mar calma arran de costa, amb una mica de marejol mar endins.