Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 6 de gener del 2011

Els Reis ens porten una garbinada


Imatge captada per la càmera de tv3 aquesta tarda. Observeu com apareixen alguns kitesurfistes.


El dia de Reis, tal com es preveia, ens ha portat una bona garbinada. Com podeu observar a la imatge captada aquesta tarda per la càmera de tv3, es poden observar alguns practicants de kitesurf, que aprofiten el vent de llebeig que bufava. Aquest vent del sud-oest, acompanyava el pas d'un sistema frontal completament desgastat, provinent de la perturbació d'uns 978 hpa, que hi ha situada a l'Atlàntic, al davant les costes gallegues.
La velocitat sostinguda del vent de llebeig ha sigut d'uns 20 km/h, amb una ratxa màxima de 50 km/h. A causa d'aquest vent, l'estat de la mar s'ha mantingut amb maror generalitzada. La humitat relativa, com sol passar en aquests casos, ha sigut molt elevada, ja que s'ha situat entre el 77/93 %. L'estat del cel s'ha presentat amb nuvolusitat abundant de tipus alt i mig, amb alguns lenticulars a l'horitzó i una mica de resol al matí. La temperatura ha pujat fins a 15,3 cº i la mínima també ha sigut força elevada, arribant als 11,4 cº. La pressió atmosfèrica ha notat el pas del sistema frontal, ja que ha oscil.lat entre els 1013 i els 1010 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest divendres


Aquest divendres a Palamós tindrem un dia amb el sol enterenyinat per núvols alts, especialment al matí., a la tarda el cel es taparà més amb l'arribada de noves franges nuvoloses. No s'espera pluja.

La temperatura pot pujar fins a 14/16 cº a la costa, fins a 15/17 cº a l'interior i fins a 8/12 cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 10/12 cº a la costa, fins a 6/10 cº a l'interior i fins a 1/6 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a uns 10/15 nusos, fins la matinada de divendres. Al matí tindrem llebeig a uns 14/16 nusos. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit es mantindrà el llebeig a uns 10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, fins la matinada de divendres. Al matí tindrem la mateixa situació, igual com a la tarda i a la nit.



Mapa de la pressió en superfície on s'observa la borrasca que hi ha l'Atlàntic, davant les costes gallegues.