Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 28 de gener del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per aquest dissabte. Observeu com tindren una borrasca a prop nostre.


Aquest dissabte a Palamós estarem sota la influència d'una borrasca. Es preveu que tinguem un dia molt ennuvolat a tota la demarcació, amb alguna clariana esporàdica. Podran caure pluges abundants durant la propera nit i fins a la tarda, amb acumulacions de 20/30mm de manera general., amb forma de neu per damunt de 900/1000m, amb gruixos que poden arribar als 40/60cm al Ripollès i Cerdanya.

La temperatura pot pujar fins a 9/11ºc a la costa, fins a 10/12ºc a l'interior i fins a 0/6ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 6/9ºc a la costa, fins a 4/6ºc a l'interior i fins a -6/0ºc al Piineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i est, a 8/12 nusos, fins la matinada de dissabte. Al matí hi haurà vent de garbí a 10/14 nusos. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà vent fluix de direcció variable o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, fins la matinada de dissabte, amb mar de fons de l'est. La resta de jornada tindrem la mateixa situació.


Aquest diumenge es preveu un altre dia molt ennuvolat, amb la caiguda d'algunes febles precipitacions a l'extrem nord-est durant la nit/matinada de dissabte a diumenge., durant la resta de jornada pot caure algun plugim o petit ruixat, més destacats al final del dia.

La temperatura pot pujar fins a 8/10ºc a la costa, fins a 4/8ºc a l'interior i fins a 1/-4ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 4/7ºc a la costa, fins a 1/3ºc a l'interior i fins a -10/-1ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, fins la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent en calma o molt fluix de direció variable. A la tarda entrarà vent de gregal a 10/14 nusos. A la nit tindrem vent de gregal a 14/18 nusos, superior mar endins i al nord del Cap de Begur, on es pot arribar a 25 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, fins la matinada de diumenge, amb mar de fons de llevant o gregal. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà forta maror generalitzada, amb ones de 2/2,1m d'alçada. Es desaconsella la navegació i es recomana precaució si ens trobem arran de mar.