Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 28 de gener del 2011

Rècord de neu a Nova York


Nova York sota la neu. Més imatges de la nevada al següent enllaç


Aquest hivern pot ser històric pel que fa a la quantitat de precipitació en forma de neu que està caient a Nova York., i és que durant aquest passat dimecres, una altre tempesta de neu, acompanyada amb llamps i trons, va afectar la ciutat de Nova York i gairebé tota la costa est dels EUA.

48,26cm de neu humida i pesada, com la que ens va afectar a nosaltres el passat mes de març, és el que va caure en aquesta darrera tempesta de neu, fet que ja comença a ser habitual aquest hivern a la costa est dels EUA i que fa anar de corcoll a la població civil i a les autoritats., no és per menys, ja que aquesta quantitat s'afegeix als 50,8cm que ja van caure entre els dies 26 i 27 de desembre passats.

Alguns indrets de Connecticut i Nova Jersey també van rebre la mateixa quantitat, i les nevades van arribar als 30cm a Filadèlfia i a Boston.




Mapa de neu acumulada en 24h. Observeu la gran quantitat de neu que ha caigut a la zona de Nova York i a bona part de la costa est.


A Nova York, on la lenta resposta a la tempesta del passat 26 de desembre es va convertir en un maldecap per a l'alcalde i altres funcionaris, es va tornar a repetir. Les classes d'aquest dijous es van haver de suspendre altre vegada, convertint-se en el novè dia, amb les escoles tancades per la neu, des del 1978 i el cinquè sota el mandat de l'actual alcalde. En els aeroports, els retards i les cancel.lacions també van estar a l'ordre del dia.

Segons el Servei Meteorològic Nacional, aquest mes de gener és el que ha nevat més des del 1869 i podria acabar sent el mes on ha nevat més de tota la història.
Fins al moment la quantitat de neu caiguda durant el mes de gener se situa en un total de 91,4cm, 21,8cm més que a l'any 1925, el rècord anterior.

Tim Morrin, un meteoròleg del Nou Servei Meteorològic Nacional de l'oficina de Nova York-àrea de Long Island, també va assenyalar que aquest era el sisè hivern amb més neu de tota la història, amb un total de 142,5cm. L'hivern amb més neu va ser el dels anys 1995-1996, amb 192cm.

Actualment, es fan apostes per veure si la ciutat de Nova York atraparà a la ciutat de Buffalo, on fins al moment porten 156,4cm, caiguts en 39 dies.



Temporades amb més neu mesurada al Central Park de Nova York, fins al mes de gener. Les mesures estan fetes en polzades., tenint en compte que una polzada són 2,54cm, aquesta temporada fins ara han caigut 142,5cm.


Font: http://www.nytimes.com/2011/01/28/nyregion/28snow.html?hp