Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 de gener del 2011

Sol entelat i alguns plugims




La jornada d'avui ha estat marcada per un nou canvi de temps que ens ha portat una remuntada de la temperatura mínima, degut a l'abundant nuvolusitat estratificada i a l'entrada d'una massa d'aire més temperada. Un altre factor que hem tingut han estat les febles precipitacions, en forma de roines o plugims intermitents, que fins ara ens han deixat 0,2mm.
Com podeu observar a la fotografia superior, els núvols no han sigut gaire gruixuts i deixaven entreveure la posició del sol, degut a una capa d'altostratus que cobria tot el cel. A mar s'ha notat una important mar de fons de llevant, amb onatge d'uns 2m d'alçada que s'ha anat incrementant durant la tarda, segons la boia de Puertos del Estado.

Pel que fa a altres dades d'avui, la temperatura màxima ha pujat a 9,7ºc i la mínima ha baixat fins a 2,1ºc. El vent ha bufat amb component nord i est, a uns 10km/h de mitjana i una ratxa màxima de 29km/h de tramuntana. L'estat de la mar s'ha mantingut amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins. La humitat ha oscil.lat entre el 76 i el 89%. La pressió atmosfèrica s'ha mogut entre els 1005/1006hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós estarà molt ennuvolat. Poden caure algunes precipitacions febles en les immediates i continuaran al llarg de tot el dia, sobretot durant la tarda, malgrat tot, no s'esperen més de 1/5mm. La cota de neu rondarà els 1000/1200m a tota la demarcació, per tant, ja no es preveu neu en cotes baixes.
Aquestes febles precipitacions es poden incrementar i ser més abundants a partir del vespre/nit de divendres, amb acumulacions de neu nova superiors als 50cm al Pirineu Oriental i als 20/30mm a la resta de demarcació, fins dissabte a la nit.

La temperatura pot pujar a 9/11ºc a la costa, fins a 5/9ºc a l'interior i fins a 0/4ºc al Pirineu. La mínima pot baixar a 5/7ºc a la costa, fins a 2/4ºc a l'interior i fins a 0/-4cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component est, a 10/15 nusos, fins la matinada de divendres. Al matí tindrem vent de llevant o gregal a 8/12 nusos. A la tarda bufarà llevant o xaloc a 6/8 nusos. A la nit tindrem vent de xaloc a 10/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, fins la matinada de divendres, amb mar de fons de l'est. La resta de jornada tindrem la mateixa situació, amb maregassa durant la nit a la zona nord del Cap de Creus. Precaució amb la navegació.



Imatge de radar d'aquesta tarda.