Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 13 de gener de 2011

El blog a Ara.catAvui el conegut meteoròleg Miquel Bernis, s'ha fet ressó de l'article que vaig fer sobre la floració dels primers ametllers. Ho podeu trobar al blog "L'home del temps que es va quedar en blanc". Meteorologia i climatologia, a vegades amb banda sonora.
Des de Palamós vull agrair-li la confiança en el meu blog.

Aquest blog es pot llegir a la web del diari de nova creació Ara:

http://www.ara.cat/

Us poso aquesta publicació realitzada per Miquel Bernis:

"Les altes temperatures dels últims dies m’han portat a investigar si ja han començat a florir els ametllers. He parlat amb pagesos i tècnics agrícoles de les Garrigues, de l’Ebre i del Baix Llobregat, i tots m’han comentat que la floració està bastant parada, tant a les zones interiors -on de fet normalment l’ametller no s’atreveix a florir fins a finals de febrer- com a la costa. Per ara no hi han vist cap flor. Sant google però m’ha conduït fins a un dels molts bons blogs de meteorologia que es fan a casa nostra, i resulta que a Palamós sí que s’hi ha vist ja algun arbre florit, com testimonia aquesta fotografia que ha fet en Jordi Fernández cap a la zona de la Fosca. També al Maresme se n’han vist alguns, no és estrany, normalment és en aquests àmbits on hi acostumen a aparèixer les primeres flors.

Probablement les bones temperatures d’aquests dies, i les dels dies que vénen faran que a prop de la costa aviat comenceu a veure més ametllers florits. De moment són mostres testimonials."

Font: http://blogs.ara.cat/lhomedeltemps/