Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 22 d’agost del 2011

Boires matinals i molta calor


Imatge captada a les 10 del matí per la càmera de TV3.


Com podeu comprobar a la imatge superior, aquest dilluns altre vegada han aparegut alguns bancs de boira matinal força espessos, els quals s'han mantingut fregant la costa fins a les onze del matí. Aquests núvols baixos del gènere estrat, es formen al damunt del mar pel refredament de l'aire càlid que tenim al damunt. L'aire càlid quan entra en contacte amb la superfície més fresca de les aigües marines, es va refredant i saturant de vapor d'aigua fins que es transforma en boira., el vent de llevant o xaloc que ha bufat, ha apropat aquests núvols baixos fins a terra.
Amb la retirada d'aquests bancs de boira, la temperatura s'ha tornat a enfilar, deixant un dia molt calorós.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 28,2ºc, mínima 20,9ºc. Estat del cel amb bancs de boira al matí i predomini del Sol la resta del dia, amb alguns altocúmulus decoratius durant la tarda. A destacar l'aparició d'algunes virgues i Altocúmulus castellanus.

Estat de la mar amb mar plana o arrissada. Vent amb predomini del xaloc a 5 km/h de mitjana, ratxa màxima 13 km/h.
Pressió atmosfèrica màxima 1016 hpa, mínima 1013 hpa. Humitat relativa màxima 95 %, mínima 71 %. Dades de meteoclimatic.com.



Imatge de satèl.lit on es veuen els bancs de boira marina fregant alguns indrets situats entre la Costa Brava Centre i la costa del Rosselló (part superior dreta).


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós s'espera un dia assolellat, tot i que pot tornar a aparèixer algun núvol baix o banc de boira marítima. A la resta de la demarcació es preveu un dia marcat pel Sol i les elevades temperatures, amb algun núvol baix decoratiu en zones de muntanya i a la costa.

La temperatura màxima pot pujar fins a 30/34ºc a l'interior, fins a 26/29ºc a la costa i fins a 25/30ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/21ºc a la costa, fins a 16/18ºc a l'interior i fins a 12/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component sud o restarà en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí bufarà vent fluix de xaloc. A la tarda es preveu vent de xaloc o garbí a 6/10 nusos., al nord del cap de Begur es pot arribar a 15 nusos. A la nit tindrem vent en calma o vent molt fluix de component sud-est.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit es preveu mar arrissada, amb marejol mar endins.