Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 28 d’agost del 2011

Dades i fotos dels dies 26 i 27 d'agost


El cel amenaçador del passat divendres, poc abans que comencés a ploure. Imatge captada a sobre les Gavarres.


El passat divendres, després d'un matí assolellat i calorós, el pas del sistema frontal que estava previst, ens va portar alguns ruixats de tarda, acompanyats en alguns casos per tempesta, i una renovació espectacular de la massa d'aire que teníem al damunt, tot provocant una devallada força destacada dels termòmetres, amb mínimes que es donaren al final del dia.

Les pluges més destacades al Baix Empordà van ser els 8,8 mm de Calonge, 7,4 mm a Palafrugell, 6,1 mm a La Bisbal, 4,2 mm a Verges Ponent o 3,2 mm a Calonge-Mas Pallí.

A Palamós, la temperatura màxima va arribar als 28,3ºc i la mínima fóu de 17,7ºc durant el vespre.
L'estat del cel es presentà amb un matí assolellat i una tarda amb cel cobert i pluja feble. Pluja 0,8 mm.
La mar es mantingué amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. El vent va bufar entre fluix i moderat de garbí al matí, amb tramuntana a la tarda, ratxa màxima 39 km/h N.
Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1006 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 55 %.



Una altre imatge del cel amenaçador del passat divendres a la tarda.



Imatge del dia radiant que va fer ahir dissabte.


Ahir dissabte, després d'unes jornades amb molt mala visibilitat degut a les boires i boirines, el dia va ser radiant i amb una visibilitat excel.lent, gràcies a la pluja i a la tramuntana que netejaren l'atmosfera. Així mateix, la humitat i la temperatura també experimentaren una bona devallada, com podeu comprobar amb les dades.

A Palamós vam tenir una temperatura màxima de 23,8ºc i una mínima de 17,7ºc. L'estat del cel es presentà amb predomini del Sol i alguns cúmulus i estratocúmulus a estones força abundants.
El vent bufà de component nord o nord-est al matí, a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 31 km/h, i del sud a la tarda, amb estones de calma. L'estat de la mar es mantingué amb marejol a la costa i maror mar endins.
Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 67 %, mínima 47 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


IMATGES D'AHIR DISSABTE



Els rajos solars es reflexen en aquest espectacular iot que trobem al Moll Nou.






El dia tingué una bona visibilitat i alguns núvols baixos.