Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 24 d’agost del 2011

Mínimes molt elevades


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per dijous a les sis del matí.


La passada matinada hem tingut unes temperatures mínimes plenament tropicals, amb valors molt elevats. La presència de la massa d'aire càlid que tenim al damunt i la capa de núvols baixos que impedien la irradiació de la calor terrestre cap a l'atmosfera, han propiciat una nit de mal dormir., tot això acompanyat per una humitat relativa que no ha baixat del 81%, fet que ha donat una sensació de xafogor molt accentuada.

Al Baix Empordà trobem les següents mínimes: Palamós 23,3ºc, Palafrugell 23,1ºc, La Bisbal 23,0ºc, Calonge-Mas Pallí 22,7ºc, St. Feliu de Guíxols 22,3ºc o Verges-Ponent 22,1ºc.

Pel que fa a altres dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 26,7ºc. Estat del cel amb nuvolusitat de tipus baix força compacte de bon matí i un predomini del Sol a la tarda, encara amb algun núvol baix decoratiu.
El vent ha bufat amb component est, a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 21 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1013 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 81 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós s'espera un dia marcat per la calor i la xafogor, amb un predomini del Sol que restarà un xic esmorteït, per la permanència d'alguns núvols baixos o boirines al llarg del dia, sobretot de bon matí. A la resta de la demarcació es preveu un dia càlid, xafogós i assolellat., no obstant, poden aparèixer núvols baixos a la costa i també núvols d'evolució al Pirineu, amb algun banc de boira a les fondalades. Es poden escapar alguns ruixats de tarda a la zona pirinenca.

La temperatura pot pujar fins a 30/33ºc a l'interior, fins a 26/29ºc a la costa i fins a 24/29ºc al Pirineu. La mínima també tornarà a ser molt alta, d'uns 20/23ºc a la costa, 16/20ºc a l'interior i 12/16ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component est i sud o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent fluix de component sud. A la tarda bufarà vent de garbí a 10/14 nusos., al nord del Cap de Begur es poden superar els 15 nusos. A la nit tindrem vent fluix del sud.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí s'espera mar arrissada. A la tarda hi haurà marejol o maror. A la nit hi haurà mar arrissada o marejol, amb mar de fons.