Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 4 d’agost del 2011

Temperatura de l'aigua del mar




Després d'un mes de juliol amb molt poca insolació i amb moltes jornades de tramuntana, l'aigua del mar estava més freda del que pertocaria., no obstant, segons les darreres medicions efectuades per la boia de Palamós, actualment la temperatura del mar és d'uns 22ºc, fet que facilita un bany agradable.

Si volem banyar-nos a Tarragona, la temperatura de l'aigua marina és de 25ºc., més al sud, trobem els 26ºc de València o de Màlaga. A Mallorca la temperatura del mar també és de 26ºc.

Si volem anar més lluny, a Tenerife l'aigua és una mica més fresca, ja que té uns 22,5ºc. Banyar-se al Cantàbric o a Galícia ja és per més valents., a Santander tenen 21ºc, a Astúries 19ºc i a Galícia hi han 16ºc.

Pel que fa a les dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 26,2ºc, mínima 20,4ºc. Estat del cel assolellat, amb algun núvol alt i mig decoratiu a la tarda. Vent de ponent o mestral fluix a la nit., garbí a la tarda a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 32 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol o maror arran de costa, sobretot a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 89 %, mínima 67 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós esperem un dia assolellat, amb algun interval nuvolós de tipus alt i baix. A la resta de la demarcació també dominarà el Sol., com és habitual, tornaran a crèixer nuvolades de tarda a la zona pirinenca, que deixaran alguns ruixats acompanyats per tempesta. De manera local poden caure amb forta intensitat.

La temperatura pot pujar fins a 30/33ºc a l'interior, fins a 25/28ºc a la costa i fins a 20/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 20/23ºc a la costa, fins a 16/19ºc a l'interior i fins a 10/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de ponent o garbí reescalfat, amb estones de calma, al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí pot bufar vent de garbí a 8/12 nusos. A la tarda es preveu vent de garbí a 15/20 nusos. A la nit tindrem vent fluix de garbí.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de garbí, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí s'espera marejol generalitzat. A la tarda tindrem maror generalitzada. A la nit quedarà marejol o mar arrissada.



Mapa de vent en superfície previst per divendres a les sis de la tarda. Observeu com tindrem garbinada.