Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 12 d’agost del 2011

Previsió pel cap de setmana llarg


Mapa de superfície amb fronts previst per dissabte. Observeu com tindrem baixes pressions, fet que donarà una certa inestabilitat.


Aquest dissabte a Palamós preveiem un dia amb predomini del sol. De bon matí, però, poden haver-hi alguns núvols baixos i mitgencs, amb possibilitats que caigui alguna gota, amb un ambient molt xafogós. A la resta de la demarcació s'espera un dia dominat pel sol, amb algunes nuvolades a primeres hores que poden deixar algun ruixat dispers, sobretot cap al Pirineu. A la tarda també pot tornar a caure algun ruixat al Pirineu. Atenció si teniu pensat anar al Pirineu lleidatà, ja que a partir de migdia i fins a mitja tarda, hi pot descarregar alguna tempesta de forta intensitat.

La temperatura màxima pot rondar els 30/34ºc a l'interior, els 26/29ºc a la costa i els 18/25ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 20/23ºc a la costa, fins a 16/19ºc a l'interior i fins a 9/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component variable o restarà en calma, al llarg de la nit/matinada divendres a dissabte. Al matí bufarà vent de garbí fluix o hi haurà calma. A la tarda es preveu vent de garbí a 10/12 nusos. A la nit tindrem vent de garbí a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o calma arran de costa i una mica de marejol mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi pot haver una mica de marejol. A la nit tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. .


Aquest diumenge a Palamós esperem una jornada amb núvols i clarianes, amb més sol al matí que a la tarda., fins i tot, no es pot descartar que es vegi caure alguna gota al llarg de la tarda. A la resta de la demarcació també es preveu un dia marcat per la variabilitat, amb ruixats de tarda en punts de muntanya i de l'interior., alguns dels ruixats poden ser de certa intensitat i anar acompanyats amb tempesta.

La temperatura màxima rondarà els 25/30ºc a la costa, els 30/35ºc a l'interior i els 20/25ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 20/22ºc a la costa, fins a 15/20ºc a l'interior i fins a 10/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de llebeig a 8/10 nusos, al llarg de la matinada de diumenge. Al matí bufarà vent de llebeig a 15/20 nusos. A la tarda es preveu vent de llebeig a 10/15 nusos. A la nit tindrem vent fluix de direcció variable o calma.

L'estat de la mar es preveu amb una mica de marejol, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem maror generalitzada. A la tarda hi pot haver marejol o maror. A la nit tindrem mar arrissada o marejol, amb mar de fons de sud-oest.


Aquest dilluns, dia de la Mare de Déu d'Agost, preveiem que a Palamós el dia es presenti assolellat i amb algun núvol decoratiu de tipus alt i baix. No es preveu pluja. A la resta de la demarcació tindran un temps similar., ara com ara s'espera que no plogui a cap indret, tot i que no s'ha de descartar que torni a caure alguna cosa cap al Pirineu.

La temperatura màxima pot ser una mica més baixa i la mínima es mantindrà força elevada.

El vent al nostre sector costaner estarà en calma, al llarg de la matinada de dilluns. Al matí bufarà vent de garbí a 8/10 nusos. A la tarda es preveu vent de garbí a 10/12 nusos. A la nit tindrem vent fluix de component nord o calma.

L'estat de la mar es preveu amb mar calma arran de costa i mar arrissada mar endins, durant la matinada de dilluns. Al matí tindrem mar arrissada. A la tarda hi pot haver una mica de marejol. A la nit tindrem mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins