Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 11 d’agost del 2011

Dia assolellat i falca anticiclònica


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per divendres a les 15:00h.


L'anticicló que tant hem trobat a faltar aquest estiu, per fi ha aparegut durant les darreres jornades, tot abraçant-nos amb forma de falca. Encara que l'anticicló de les Azores no es trobi al damunt nostre, la falca que ens envia és suficient per mantenir l'estabilitat atmosfèrica que ens ha portat el dia assolellat d'avui. De ben segur, els que estan de vacances i el sector turístic en general, ho agrairan.

Aquesta estabilitat atmosfèrica, facilitarà que emergeixi una bombolla d'aire càlid del nord d'Àfrica, d'uns 20ºc a 1500 metres d'alçada., aquest fet proporcionarà un ambient molt calurós al llarg dels propers dies, sobretot a les zones d'interior i de ponent del Principat, on poden superar-se els 35ºc, tal com es veu al mapa de l'encapçalament.

Pel que fa les dades d'avui dijous., temperatura màxima 23,5ºc, mínima 16,8ºc. Estat del cel asserenat, amb alguns cirrus al vespre. Vent de direcció variable a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 23 km/h SE. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o calma arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 87 %, mínima 49 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós es preveu assolellat i càlid. A la resta de la demarcació hi haurà un temps dominat pel sol i la calor, amb nuvolades de tarda cap al Ripollès, amb possibilitats que hi caigui algun ruixat.

La tempeartura màxima pot rondar els 30/34ºc a l'interior, els 24/27ºc a la costa i els 24/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 18/20ºc a la costa, fins a 14/17ºc a l'interior i fins a 8/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de component sud-oest o restarà en calma, al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí bufarà vent de garbí o xaloc a 4/8 nusos. A la tarda es preveu vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit tindrem vent fluix de garbí.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o calma arran de costa i una mica de marejol mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi pot haver una mica de marejol. A la nit tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins