Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 8 d’agost del 2011

Estratocúmulus i tramuntana


Imatge dels estratocúmulus que hem tingut avui.


L'entrada de la tramuntana, tal com era previst, avui s'ha deixat sentir amb força. Aquest vent del nord, com és habitual, ha fet baixar el grau d'humitat, el qual ha rondat el 45 % al llarg del dia, tot mantenint la sensació de xafogor en nivells força suportables.

Un altre dels aspectes destacats de la jornada, han estat els nombrosos estratocúmulus que han tapat el cel fins a primeres hores de la tarda, per tot seguit, obrir-se àmplies clarianes.
Com podeu veure a la imatge de l'encapçalament, el vent de tramuntana o provences, dibuixava formes ondulades a la capa de núvols baixos, mentres a mar endins, segons la boia de Palamós, hi havia onatge que superava el metre i mig d'alçada, amb forta maror.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns., temperatura màxima 25,7ºc, mínima 18,8ºc. Vent de tramuntana o provences a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 50 km/h. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1012 hpa. Humitat relativa màxima 82 %, mínima 43 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.





Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós es preveu un dia amb intervals nuvolosos de tipus baix, però amb moltes estones de sol. A la resta de la demarcació també tindran sol i núvols.

La temperatura màxima pot pujar fins a 27/29ºc a l'interior, fins a 24/26ºc a la costa i fins a 18/22ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/19ºc a la costa, fins a 12/16ºc a l'interior i fins a 5/11ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 15/20 nusos, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts., mar endins i al nord del cap de Begur es poden assolir els 25/30 nusos. Al matí tindrem vent de component nord a 8/10 nusos., mar endins el vent de nord pot bufar a 20/24 nusos. A la tarda es preveu vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 15/20 nusos al nord del cap de Begur. A la nit tindrem vent de tramuntana a 15/20 nusos, arribant als 30 nusos mar endins.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror o forta maror endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí s'espera mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda tindrem mar arrissada arran de costa i maror o forta maror mar endins. A la nit s'espera marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins (ones de 2,4 metres).