Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 30 d’agost del 2011

L'aigua de mar s'ha escalfat


Mapa de temperatura de l'aigua de mar d'aquest dimarts., fer clic per ampliar. Font: AEMET.


Després d'un inici d'agost amb l'aigua del mar força fresca, degut a les males condicions meteorològiques del mes de juliol, darrerament s'han anat recuperant uns valors més normals per l'época de l'any. Segons meteocat.com, el passat 26 d'agost, a l'Estartit hi havia una temperatura de 24,1ºc, siguent el valor més elevat del que portem d'estiu i situant-se 1,5ºc per sobre de les mitjanes entre el 1973-2002. A Palamós, segons la boia de Puertos del Estado, hi han uns 23ºc.

Els elevats valors de la temperatura de l'aigua de mar, faciliten la seva evaporació i l'arribada de masses d'aire molt humit que van de mar cap a terra, ajudades pel vent de component marítim., aquesta humitat ha sigut la responsable que durant el dia d'avui hi hagi hagut molta xafogor. Cal destacar que la humitat relativa ha rondat el 80 % la major part del dia.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts., temperatura màxima 24,4ºc, mínima 19,7ºc. Estat del cel amb predomini del Sol i alguns núvols baixos i alts, més abundants a la tarda. El vent ha bufat amb component est a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 26 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1014 hpa, mínima 1010 hpa. Humitat relativa màxima 92 %, mínima 64 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres es preveu assolellat i xafogós, amb intervals de núvols baixos. A la resta de la demarcació tindran un dia similar, amb algun ruixat esporàdic de tarda a la banda del Pirineu i Serralada Transversal.

La temperatura màxima pot rondar els 29/32ºc a l'interior, els 24/27ºc a la costa i els 21/25ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/21ºc a la costa, fins a 16/19ºc a l'interior i fins a 9/14ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix del sud o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà vent de garbí o xaloc a 4/8 nusos. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit s'espera vent de xaloc a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb mar calma o arrissada arran de costa i mar arrissada o marejol mar endins, durant la nit de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà mar arrissada, amb marejol mar endins. A la tarda s'espera la mateixa situació. A la nit tindrem mar arrissada o marejol, amb mar de fons de xaloc.