Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 28 d’agost del 2011

Més calor i xafogor


Imatge captada aquest migdia amb alguns altostratus decoratius a l'horitzó.


La setmana que encetarem, després de la refrescada de les dues darreres jornades, vindrà marcada per un nou augment de les temperatures i la xafogor.
Si avui trobem valors d'uns 12,4ºc a 850 hpa, a mitjans de setmana s'espera que ens acostem als 20ºc, amb un ambient molt xafogós, ja que tindrem vents de component sud., aquest fet arrossegarà una massa d'aire càlid i humit procedent del Mediterrani. A tot això li hem de sumar unes màximes que s'acostaran altre vegada als 35ºc a l'interior. Amb l'augment de la humitat, també tornaran a sorgir nombrosos núvols baixos i boirines, amb una disminució de la visibilitat.

Dades d'avui diumenge., temperatura màxima 24,4ºc, mínima 18,3ºc. Estat del cel amb predomini del Sol i algun altostratus al matí. Vent de mestral i xaloc, a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb marejol o maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 56 %. Dades de meteoclimatic.com








Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós esperem un dia marcat per la xafogor, acompanyada per un predomini del Sol i alguns intervals de núvols en varis nivells. A la resta de la demarcació hi haurà un dia força semblant, amb nuvolusitat variable. Pot caure algun ruixat de tarda a la zona pirinenca i en altres sistemes muntanyosos.

La temperatura màxima rondarà els 30/33ºc a l'interior, els 25/28ºc a la costa i els 24/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/19ºc a la costa, fins a 14/17ºc a l'interior i fins a 5/13ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest fluix, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí bufarà vent de garbí a 8/12 nusos. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit pot bufar vent fluix de garbí o restar en calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, durant la nit de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà mar arrissada o marejol igual com a la tarda. A la nit hi haurà mar calma o arrissada arran de costa i marejol mar endins.