Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 22 de desembre del 2010

12,2 c º de mínima i 13,6 c º de màxima


Mapa de precipitació prevista en tres hores per dijous al migdia, model MASS.

Avui hem tingut un fet força curiós i que es dóna poques vegades, es tracta d'una oscil.lació tèrmica molt poc important, ja que la mínima ha baixat fins a 12,2 c º i la màxima ha pujat fins a 13,6 cº, és a dir, només hi han hagut 1,4 cº de diferència entre una i l'altre.

Aquesta poca osci.lació entre la temperatura màxima i la mínima vé motivada per l'arribada d'un massa nuvolosa en tots nivells, que acompanyava el pas d'un front càlid que ha deixat el cel cobert durant la nit i la resta de la jornada. Aquest front càlid ha vingut acompanyat per vent del sud temperat i molt humit, tot provocant que des de la passada nit la temperatura es mantingués.

Pel que fa a altres dades d'avui, hem de destacar l'abundant nuvolusitat que hem tingut, amb molts núvols baixos o boira alta. Al llarg del dia han anat caient alguns petits ruixats amb un total de 3,8 mm recollits fins ara.
El vent ha bufat amb component sud, entre fluix i moderat, amb una ratxa màxima de 40 km/h. La mar de fons de sud, altre vegada ha alterat notablement l'estat de la mar, amb maror generalitzada. La humitat ha sigut molt alta d'entre el 91/97 % i la pressió ha oscil.lat entre els 1000/995 hpa. Dades de meteoclimatic.com.

Previsió per aquest dijous

A Palamós es preveu un dia ennuvolat, amb precipitacions que ens han d'afectar des de les immediates hores fins al vespre de dijous i que poden ser continuades, acumulant quantitats destacades, sobretot a tota la façana costanera. La cota de neu rondarà els 1500 m, baixant de cota a partir del vespre.

La temperatura pujarà fins a 12/13 cº a la costa, fins a 10/12 c º a l'interior i fins a 2/6 c º al Pirineu. La mínima no tindrà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 4/8 nusos amb component sud, fins la matinada de dijous. Al matí tindrem llebeig a uns 8/10 nusos. A la tarda entrarà vent de component nord i oest a uns 10/12 nusos. A la nit tindrem vent fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, amb mar de fons de sud, fins la matinada de dijous. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació.