Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 9 de desembre del 2010

Algun plugim i tramuntana


Imatge captada aquesta tarda per la càmera de tv3. Observeu com es veu l'ull de la tramuntana i alguna gota.


La nuvolusitat de tipus baix que hem tingut aquest dijous, ens ha portat algun plugim, amb una quantitat inapreciable de precipitació. Si us fixeu en la fotografia superior, s'observen algunes gotes captades per l'objectiu de la càmera de tv3 i una franja lliure de nuvolusitat, mirant cap al nord, es tracta de l'ull de la tramuntana i sempre ens indica l'entrada pròxima d'aquest vent del nord tant característic de les nostres contrades.
Aquesta nuvolusitat i l'entrada d'una massa d'aire més freda, han fet que la màxima hagi sigut uns 5 c º més baixa que ahir, ja que ha pujat fins a 15,4 cº., la mínima s'està donant ara mateix amb 10,1 cº. El vent de garbí dels últims dies ha deixat pas a la tramuntana, la qual està bufant a uns 15/20 km/h de forma sostinguda i amb una ratxa màxima de 40 km/h fins ara. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror o forta maror mar endins i amb marejol arran de costa.
La pressió atmosfèrica ha anat pujant de 1013 a 1024 hpa ja que l'antincicló ens entra en forma de falca. La humitat relativa ha tingut un màxim del 86 % i un mínim del 53 %. Dades extretes de meteoclimatic.com.

Previsió per aquest divendres

Aquest divendres es preveu assolellat, amb algun núvol baix decoratiu. No esperem pluja.

La temperatura pujarà fins a 12/14 cº a la costa, fins a 8/12 cº a l'interior i fins a 4/6 cº al Pirineu. La temperatura mínima pot baixar fins a 6/8 cº a la costa, fins a 0/4 cº a l'interior i fins a -2/-8 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 16/20 nusos, superior al nord del Cap de Begur, fins la matinada de divendres. Al matí tindrem tramuntana a uns 12/14 nusos igual com a la tarda.

L'estat de la mar es mantindrà amb forta maror mar endins (ones de 2, 4 m), amb marejol arran de costa i mar de fons de nord, fins la matinada de divendres. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda hi haurà maror mar endins i entre mar arrissada i marejol arran de costa.