Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 30 de desembre del 2010

Previsió per Cap d'Any




Aquesta jornada que deixem enrera, tot esperant que demà arribi la nit de Cap d'Any , s'ha caracteritzat per l'abundant nuvolusitat, la qual, fins i tot ens ha portat algunes roines durant la tarda/vespre. La temperatura màxima ha arribat fins a 13,4 cº i la mínima ha sigut força alta, ja que ha baixat fins a 9,1 cº, degut al cel cobert que hem tingut al llarg de la matinada passada.
El vent ha bufat fluix, amb component nord durant la matinada i amb component sud i est durant la tarda, amb una ratxa màxima de 19 km/h de llevant. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins i marejol arran de costa, amb mar de fons de xaloc.
La humitat relativa ha oscil.lat entre el 78 i el 95 %. La pressió atmosfèrica s'ha mogut entre els 1020 i 1017 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per Cap d'Any i pels pròxims dies


Aquest divendres a Palamós, tindrem un dia amb nuvolusitat abundant, més important a primeres i últimes hores del dia, amb alguna clariana a migdia. Poden caure algunes roines disperses durant les properes hores i al llarg del dia.

La temperatura pujarà fins a 12/14 c º a la costa, fins a 10/12 c º a l'interior i fins a 3/8cº al Pirineu. La mínima rondarà els 8/10 cº a la costa, els 4/6 cº a l'interior i els -2/0 c º al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component est, fins la matinada de divendres. Al matí tindrem vent en calma o molt fluix de llevant. A la tarda tindrem la mateixa situació. Per la nit de Cap d'Any s'espera vent en calma o molt fluix de llevant o gregal.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de xaloc, fins la matinada de divendres. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació. Per la nit de Cap d'Any s'espera una mica de maror (ones de 0,6 m) a tots els sectors, amb mar de fons de xaloc.


El dia d'Any Nou es preveu ennuvolat, amb la caiguda d'alguna roina esporàdica al llarg de la matinada i durant el matí, sobretot a la costa.

La temperatura no tindrà canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a uns 6/8 nusos, durant la matinada. Al matí tindrem vent en calma o molt fluix de tramuntana. A la tarda hi haurà vent en calma o molt fluix de direcció variable. A la nit tindrem tramuntana a uns 8/10 nusos, superior al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i una mica de maror mar endins, durant la matinada. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà entre mar arrissada i marejol arran de costa i marejol mar endins. A la nit quedarà una mica de marejol arran de costa i maror mar endins.


Diumenge s'espera un dia assolellat, amb algun núvol baix i alt decoratiu.

La temperatura màxima pot ser igual o un xic més baixa, i la temperatura mínima es pot donar al final del dia.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana, a uns 12/16 nusos durant la matinada. Al matí tindrem la mateixa situació, més reforçada al nord del Cap de Begur on es pot arribar als 25/30 nusos. A la tarda i a la nit, la tramuntana es pot reforçar i arribar als 16/22 nusos i als 27/35 nusos al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es mostrarà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, a la matinada de diumenge. Al matí tindrem forta maror mar endins i entre marejol o maror arran de costa. A la tarda i a la nit la mar es pot alterar més, amb maregassa mar endins i marejol o maror arran de costa.


Imatge del dia ennuvolat i amb el marejol que hem tingut.