Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 4 de desembre del 2010

Fred a l'oest i calor a l'est


Mapa de temperatura a 2 m del terra avui al migdia. Observeu com al Mediterrani Occidental la temperatura és de 10 cº o inferior, en canvi al Mediterrani Oriental s'arriba a més de 20 cº.

Molta gent haurà pensat que com és possible que es parli de l'escalfament del Planeta quan estem immersos en una altre onada d'aire fred., res més lluny de la realitat, ja que encara que nosaltres i bona part de l'Europa i Mediterrani Occidental, tenim i hem tingut temperatures més baixes del que és normal durant aquest passat més de novembre, el Mediterrani Oriental i el Pròxim Orient tenen i han tingut temperatures molt més altes del que és habitual. Si a Polònia aquesta darrera setmana s'ha baixat fins a -33 cº, a la zona d'Israel la temperatura s'ha enfilat fins als 30 cº.

Alhora de contemplar l'escalfament del Planeta s'ha de mirar la temperatura en conjunt, com un tot indivisible, aquest fet, segons els científics, ens segueix indicant que la temperatura del Planeta augmenta, cosa que evidencia un canvi climàtic.

La situació de baixes temperatures al Mediterrani Occidental, en forma de profund solc d'aire fred, moltes vegades es veu compensat per l'aparició d'una bombolla d'aire càlid al Mediterrani Oriental, també pot passar a l'inrevés.



Temperatura prevista a 850 hpa per avui al migdia. Observeu com al Mediterrani Occidental hi han temperatures de 0/-5 cº, en canvi al Mediterrani Oriental la temperatura a aquella alçada és de 15 cº.


Aquestes altes temperatures i la sequera que arrosseguen aquesta tardor a Israel, han facilitat la propagació d'un incendi forestal que ja ha matat a 40 persones, a prop de Haifa.
Més de 15.000 persones han sigut evacuades a causa del foc que s'ha declarat al Massís del Carmel, el qual ja ha cremat més de 2.000 hectàrees, siguent l'incendi més important de la història d'Israel.




Vídeo de la notícia de l'incendi.



Israelíes y palestinos buscar escapar de la ola de calor
Cargado por teleSUR_tv. - Videos de noticias recién publicadas.

Notícia de les altes temperatures que han tingut a Israel aquest passat mes de novembre.