Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 1 de desembre de 2010

Nuvolades de tarda


Núvols amenaçadors vistos aquesta tarda sobre Palamós. Imatge de la webcam de TV3.

Avui ha començat l'hivern meteorològic (desembre, gener i febrer), tot i que la fred ja fa dies que està entre nosaltres. Aquest inici de l'hivern, avui ens ha portat algunes nuvolades de tarda, amb forma de potents cúmulus., aquests cúmulus han acabat amb tempestes i ruixats a la comarca veïna de l'Alt Empordà, tot i que semblava que en un moment o altre les nuvolades també ens havien de deixar alguna precipitació.

Tal i com es preveia, degut a les baixes temperatures, aquestes nuvolades han deixat calamarsa tova o calabruix, com la que ha caigut a Espolla, i neu a uns 800 m d'alçada a l'Albera.
Algunes dades de precipitació fins a hores d'ara a l' Alt Empordà són :


Espolla 15 mm
La Vajol 11,0 mm
Darnius 8,0 mm
Llançà 3,0 mm

Dades de meteocat i meteoclimatic.

Sembla que aquesta inestabilitat pot continuar en les properes hores a l'Alt Empordà i també demà a la tarda, amb possibilitats que caigui algun ruixat a qualsevol punt de la demarcació., tot això degut a l'entrada d'una mica més d'aire fred, juntament amb l'existència d'humitat en algunes capes. Aquests ruixats poden deixar alguna feble nevada per sobre dels 250 m i alguna calabruixada o neu granulada en cotes inferiors, de manera anecdòtica.Imatge de radar d'aquesta tarda on es veuen els ruixats que cauen cap al nord.Potents cúmulus vistos des de Calonge mirant cap a L'Alt Empordà.Potents cúmulus vistos des de Calonge mirant cap a Palamós.


Dades actuals:

8,1 cº
78 % hr
1003 hpa
mínima 5,9 cº
màxima 13,4 cº
cel amb núvols i clarianes
vent NNE 8 km/h
ratxa màxima 29 km/h garbí
marejol, maror mar endins