Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 17 de desembre del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa de superfície amb fronts previst per aquest diumenge. Observeu com tindrem baixes pressions.


Durant les immediates hores, encara poden caure alguns plugims o alguna volva anecdòtica a tota la nostra zona. Aquest dissabte ens llevarem amb nuvolusitat abundant de tipus baix. Al centre de la jornada tindrem predomini del sol i a la tarda/vespre es tornarà a tapar el cel. Es preveu alguna petita precipitació.

La temperatura pot pujar fins a 12/13 cº a la costa, fins a 8/10 c º a l'interior i fins a -1/5 cº al Pirineu. La mínima baixarà fins a 3/5 cº a la costa, fins a -1/2 c º a l'interior i fins a -4/-8 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 10/15 nusos de tramuntana, fins la matinada de dissabte, llavors amainarà. Al matí tindrem vent en calma o fluix de direcció variable. A la tarda entrarà garbí a uns 6/8 nusos. A la nit hi haurà garbí molt fluix, més reforçat al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es mantindrà amb una mica de marejol arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de dissabte. Al matí hi haurà mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins. A la tarda tindrem mar calma o arrissada arran de costa i una mica de marejol mar endins.


Aquest diumenge es preveu molt ennuvolat, amb possibilitats que caigui algun plugim al llarg del dia, preferentment a la costa. La cota de neu pot pujar fins a 1700 m.

La temperatura remuntarà, la màxima arribarà a 12/14 cº a la costa, a 10/12 c º a l'interior i a 0/4 c º al Pirineu. La mínima tampoc serà tant baixa, d'uns 5/7 c º a la costa, 2/4 cº a l'interior, 0/-5 c º al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner estarà en calma o bufarà molt fluix a primeres hores de diumenge. Al llarg del matí hi haurà vent molt fluix de component variable. A la tarda hi haurà vent en calma o molt fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es mantindrà amb calmes o mar arrissada a primeres hores del dia. Al matí tindrem mar arrissada, amb una mica de mar de fons de l'est. A la tarda hi haurà marejol, amb mar de fons de l'est.