Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 9 de desembre del 2010

Les dades de l'AEMET a la xarxa




Des del passat 30 de novembre, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) facilita de forma progressiva l'accés lliure i gratuït a totes les seves dades mitjançant via electrònica.

AEMET adopta així una nova política de dades que té en compte d'aquesta manera la importància de la informació meteorològica com a element clau de suport a la societat i el seu paper dinamitzador tant de la R + D com de moltes activitats lligades a la meteorologia. D'altra banda, aquest nou enfocament està d'acord amb les directrius europees i espanyoles en matèria d'informació mediambiental.

L'accés a la informació gratuïta es porta a terme per mitjans electrònics. La pàgina web incrementa de forma notable els seus continguts de dades d'observació al següent enllaç , alhora que es posa en operació un servidor de fitxers al següent enllaç , al qual s'accedeix tant directament com a través de l'enllaç "Servidor de dades" de la pròpia pàgina web i en el qual, en una primera fase, té disponible el següent:

Dades deuminutals d'unes 250 estacions d'observació de les xarxes de superfície de AEMET.
Resums diaris de més de 600 estacions d'observació de les xarxes de superfície de AEMET.
Dades horaris de radiació solar de la xarxa de mesura de AEMET.
Dades diàries d'ozó total i sondejos setmanals d'ozó.
Dades deuminutals de les xarxes de radars i de detecció de raigs a intervals de quinze minuts.
Sortides numèriques del model numèric de predicció HIRLAM-AEMET actualitzades quatre vegades al dia (més de 1.000 camps per sortida).
Sèries completes de resums diaris i mensuals d'unes 110 estacions climatològiques seleccionades amb, almenys, 15 anys d'antiguitat.
Butlletins codificats d'observatoris espanyols d'intercanvi internacional.

D'altra banda, al llarg de 2011, s'ampliaran els continguts dels conjunts de dades anteriors i s'incorporaran noves dades i productes.

Informació extreta de http://www.aemet.es/va/portada