Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 15 de desembre del 2010

Dia gèlid...i potser neu ??


Mapa de precipitació prevista per aquest divendres a la tarda.


La temperatura tant freda que avui ens ha acompanyat, sembla que es voldrà quedar amb nosaltres almenys fins inicis de la setmana que vé. Tot i una lleugera remuntada dels termòmetres a partir de diumenge, les temperatures hivernals continuaran, sobretot durant les pròximes nits, amb temperatures sota zero a gairebé tot el país, exceptuant l'interior dels nuclis urbans de la franja costanera i zones properes al mar. Atenció amb les glaçades, ja que poden fer mal a alguns conreus, sobretot degut a la manca d'humitat que pot provocar alguna glaçada negre. A part d'aquestes baixes temperatures, caldrà estar atents a les previsions d'aquest divendres, ja que no seria descartable que es pogués veure alguna feble nevada o calabruixada (calamarsa tova) a qualsevol indret, degut al pas d'un petit front que pot deixar certa inestabilitat de tarda, acompanyada per humitat en algunes capes de la troposfera. Estarem atents.

Pel que fa a la temperatura d'avui a Palamós, la màxima només ha pujat fins a 7,3 cº i la mínima ha baixat fins a 1,8 cº. El vent ha bufat amb component nord a uns 25/30 km/h de forma sostinguda, amb una ratxa màxima de 72 km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb marejol arran de costa i forta maror mar endins. L'estat del cel s'ha mostrat assolellat, amb el pas d'algunes franges de núvols alts i mitjos de tipus lenticular.
La humitat ha sigut molt baixa amb un màxim del 58 % i un mínim del 27 %. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1020/1023 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dijous


Aquest dijous es preveu un dia assolellat, amb alguns núvols mitjos poc importants.

La temperatura serà molt freda, amb una màxima de 5/7 c º a la costa, de 2/5 cº a l'interior i de -6/0 c º al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/2 cº a la costa, fins a -3/-6 cº a l'interior i fins a -8/ -16 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a uns 24/28 nusos fins la matinada de dijous. Al matí tindrem tramuntana a uns 16/20 nusos. A la tarda entrarà garbí a uns 4/8 nusos., al nord del Cap de Begur es mantindrà la tramuntana a uns 15/20 nusos. A la nit quedarà vent en calma o fluix de component oest.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i amb forta maror o maregassa mar endins, fins la matinada de dijous. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda quedarà entre mar arrissada i marejol arran de costa, i maror o forta maror mar endins, amb mar de fons de nord.