Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 20 de desembre del 2010

El garbí ha tornat


Imatge d'avui a la tarda on s'observen abundants núvols alts.


La jornada de regates de la Christmas Race s'ha vist beneficiada pel retorn del vent de garbí, el qual ha permés que s'hagin disputat les proves previstes. Aquest vent del sud-oest, tal i com es preveia, ha bufat a uns 10/20 km/h de forma sostinguda des de migdia, amb una ratxa màxima de 39 km/h.
L'estat de la mar s'ha mantingut amb notable mar de fons de xaloc, amb ones d' 1,1/1,2 m mar endins, segons la boia de Palamós, i ones properes al metre arran de costa.
El cel s'ha mantingut amb predomini del sol, però amb nombrosos núvols alts i prims, del gènere cirrus i cirroestratus, tal com mostra la fotografia superior.

Pel que fa a la temperatura, la màxima ha pujat fins a 13,3 cº i la mínima ha baixat fins a 6,8 cº. La pressió atmosfèrica s'ha situat entre els 1008 i 1011 hpa., la humitat relativa s'ha mogut entre el 62 i el 95 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts el pas d'un sistema frontal ens portarà un dia molt ennuvolat., poden caure algunes pluges febles al llarg de tota la jornada i a qualsevol indret de la demarcació, més abundants al Pirineu, a la costa i meitat oest. La cota de neu pot remuntar des dels 1200 metres del matí fins als 2000 m a la tarda.

La temperatura pot pujar fins a 10/14 c º a la costa i interior, fins a 14/16 cº en punts de l'Alt Empordà i fins a 4/10 cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 6/8 cº a la costa, fins a 2/6 cº a l'interior i fins a -2/2 cº al Pirineu, més baixa en algunes fondalades com a la Cerdanya.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 10/14 nusos amb component sud-oest, fins la matinada de dimarts. Al matí tindrem llebeig a uns 8/12 nusos. A la tarda hi haurà garbí a uns 6/8 nusos. A la nit seguirà el garbí a uns 4/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada amb mar de fons de sud, fins la matinada de dimarts. Al matí i a la tarda continuarà la mateixa situació.



Precipitació prevista per dimarts a la tarda, model MM5.