Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 6 de desembre del 2010

Recuperació espectacular de les temperatures




Les darreres hores, tal com era previst, s'ha produït una recuperació molt important de les temperatures acompanyada pel vent del sud-oest, degut a l'advecció càlida que ens arriba des del nord d'Àfrica.

Si dissabte i en jornades anteriors, les temperatures mínimes eren clarament inferiors als 0 cº a tot l'interior i fins i tot en punts costaners, en menys de 48 hores, les temperatures mínimes han patit una brusca pujada., en alguns llocs caracteritzats per la fred que hi sol fer, ni tant sols ha glaçat, com exemple d'això trobem que a Setcases han tingut una mínima molt alta de 10,1 cº, degut al vent reescalfat que hi ha arribat., a Ger, situat al fons de la Plana Ceretana, han baixat fins a 3,0 cº, quan fa dos dies s'arribava a -16 cº a Das.


I si la recuperació de les mínimes ha estat més que notable, les màximes no es queden curtes, ja que avui s'han superat els 20 cº en nombroses poblacions.
Per exemple, a la Sènia (Montsià) s'ha pujat fins a 22,7 cº, a St. Boi de Llobregat (Baix Llobregat) han tingut 21,6 cº, a Medinyà (Gironès) han tingut 21,0 cº, a St. Gregori (Gironès) 20,8 cº o Banyoles (Pla de l'Estany) 20,8 cº.


Tot seguit farem un repàs a les temperatures que hem tingut avui al Baix Empordà:


La Bisbal d'Empordà: màxima 20,7 cº mínima 10,8 cº
Palafrugell: màxima 20,7 cº mínima 11,4 cº
Calonge: màxima 20,2 cº mínima 9,5 cº
Llafranc: màxima 19,6 cº mínima 12,8 cº
Palamós: màxima 17,4 cº mínima 12,6 cº


Es preveu que aquestes temperatures força elevades es mantinguin almenys fins dijous, moment en el qual es podrien tornar a normalitzar degut a l'entrada de vents més freds del nord.

Dades extretes de meteoclimatic.com