Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 17 de desembre del 2010

El projecte TWAN



El projecte anomenat "El món de la Nit" (TWAN, sigles en anglès) és un programa per crear i exhibir una col.lecció d'impressionants fotografies i vídeos realitzats en estil "timelapse", dels llocs més bells i històrics del món, sota el teló de fons d'una nit d'estrelles, planetes i esdeveniments celests.

TWAN és un pont entre l'art, la humanitat i la ciència. El cel té el mateix aspecte, sobretot, pel que fa als senyals i als símbols de les diferentes nacions i regions, el que demostra la veritable naturalesa unificada de la Terra com un planeta en lloc d'una amalgama de territoris designats pels humans. Les persones involucrades en els programes mundials, ajuden a veure la humanitat com una família que viu junta en un sol planeta, enmig de l'immens oceà del nostre Univers. Aquesta perspectiva global motiva a treballar per un planeta millor i més pacífic per a tots els habitants del món. Els astrònoms Sense Fronteres van ser creats per treballar cap a aquesta meta. TWAN és un enfocament innovador per l'expansió d'aquesta perspectiva global.

Les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) i la Unió Astronòmica Internacional (IAU) van designar el projecte TWAN com un Projecte Especial de l'Any Internacional de l'Astronomia 2009.

Les fotografies mostrades pel projecte TWAN i que podreu veure a l'enllaç que poso a continuació, són preses pels millors fotògrafs de cel nocturn de tot el món. Tot un espectacle.


http://www.twanight.org/newTWAN/index.asp