Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 23 de desembre del 2010

Dia plujós esperant la tramuntana


Imatge de radar d'aquesta tarda.


Tal com es preveia, altre vegada la pluja ha estat la protagonista de la jornada, degut al pas per damunt nostre d'una borrasca moderadament activa. Ja de bon matí el seu acostament ens ha deixat algun plugim poc important, no obstant, a migdia s'han obert algunes clarianes i ha fet pensar a molta gent que la pluja ja s'havia acabat, res més lluny de la realitat, ja que a partir de les tres de la tarda la pluja ha començat a caure de manera persistent, amb un total de 12,6 mm caiguts fins a hores d'ara. Cal destacar que la regada ha afectat de forma més o menys intensa tota la meitat est del país, amb registres prou destacables com els 44,6 mm de Mataró, els 30,0 mm de St. Vicenç dels Horts o els 25,2 de St. Andreu de Llavaneres.

Pel que fa a les dades d'avui a Palamós, a part dels 12,6 mm caiguts, la temperatura ha pujat fins a 14,7 cº i ha baixat fins a 9,4 cº. El vent ha bufat fluix i s'ha mostrat molt variable, amb una ratxa màxima de 27 km/h de tramuntana. Trobem maror mar endins i marejol arran de costa, amb ones direcció nord. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 991 hpa i els 995 hpa. La humitat ha tingut un màxim del 97 % i un mínim del 87%. Dades de meteoclimatic.com.



Mapa de pressió atmosfèrica d'aquesta tarda on s'observa la borrasca que ens ha creuat.


Previsió per aquest divendres


Aquest divendres tindrem un dia amb nuvolusitat abundant a primeres hores del dia, amb obertura de clarianes a partir de migdia. Poden caure alguns plugims durant les immediates hores.

La temperatura pot pujar fins a 10/12 cº a la costa, fins a 6/10 c º a l'interior i fins a -2/4 c º al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 7/9 cº a la costa, fins a 2/6 cº a l'interior i fins a 0/-8 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a uns 10/14 nusos fins la matinada de divendres, a primeres hores del dia la tramuntana es pot reforçar i arribar als 20/25 nusos, superior mar endins i al nord del Cap de Begur, on s'arribarà las 35/40 nusos. Al matí tindrem tramuntana a uns 10/14 nusos., al nord del Cap de Begur hi haurà tramuntana a uns 30/40 nusos. A la tarda tindrem tramuntana a uns 15/20 nusos, amb ratxes superiors., al nord del Cap de Begur hi haurà tramuntana a uns 40/45 nusos. Molta precaució amb la navegació.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol arran de costa, fins la matinada de divendres., a primeres hores del dia el temporal es reforçarà molt, amb maror arran de costa i de forta maror a maregassa mar endins, amb mar de fons de nord i ones de 2,5/4 m. Tant al matí com a la tarda tindrem el mateix.



Mapa de vent en superfície previst per divendres a les sis del matí.



Mapa d'onatge previst per divendres a migdia.