Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 30 de maig del 2011

Butlletí climàtic del mes d'abril


El mes d'abril quasi no ha plogut.


El butlletí climàtic definitiu del mes d'abril ja fa dies que es troba entre nosaltres., segons el Servei Meteorològic de Catalunya, "el mes d'abril del 2011 ha estat termomètricament càlid a gran part del país, si bé el mes s'ha de definir com a molt càlid a àmplies zones del Pirineu, del Prepirineu, de la depressió Central i a punts del litoral i prelitoral Central. Pluviomètricament, el mes ha estat sec a gran part del territori, i fins i tot molt sec a punts del litoral Central i Nord, comarca de la Noguera i la conca de Tremp. En canvi, a l'extrem sud del país i àrea litoral de la comarca del Baix Penedès l'abril s'ha de qualificar de plujós, i de molt plujós al massís dels Ports. El mes ha estat poc ventós."

Com ja heu comprobat, allò que deien els models estacionals (abril fresc i humit) s'ha quedat en aigua de borrages i els mes de maig em fa l'efecte que va pel mateix camí...


Si ens centrem en Palamós, al llarg del mes d'abril van caure 14,4 mm, això només representa un 24 % del que marca la mitjana climàtica situada en els 60 mm. Pel que fa a la resta del Baix Empordà, trobem que a l'extrem sud és on menys ha plogut, juntament amb el sector comprés entre Begur i St. Feliu. A la resta de la comarca la manca de pluja és un 50 % inferior del que és normal.


Pel que a la temperatura mitjana a Palamós, aquesta ha sigut de 16ºc, o sigui uns 2ºc superior al que marca la mitjana, situada en 14ºc. A la resta de la comarca del Baix Empordà, trobem que la temperatura encara va ser més elevada a l'extrem oest (zona de les Gavarres) i similar a la resta.


Per veure l'informe complet accediu al següent enllaç:

http://www20.gencat.cat/docs/meteocat/Continguts/Climatologia/Butlletins%20i%20resums%20climatics/Butlletins%20mensuals/2011/pdf/Butlleti_abril_2011.pdf