Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 15 de maig de 2011

Cel de grop


Imatge del cel de grop que hi havia aquest dissabte a la tarda.


Després d'un matí de dissabte assolellat i amb temperatures càlides, la pluja prevista no va tardar en arribar i a mitja tarda el cel ja presentava l'aspecte amenaçador que veiem a l'encapçalament.

La pluja a Palamós va caure de forma entre feble i moderada, al llarg de la tarda/vespre i fins la nit, degut a l'arribada, de manera molt més desgastada, dels ruixats i tempestes que descarregaven amb forta intensitat cap a l'interior de la demarcació, amb tant sols la remor d'algun tró llunyà com a teló de fons. Sens dubte aquesta regada haurà netejat el pol.len i la pols, a més d'humitejar els nostres boscos que ja començaven a estar amb el terreny una mica sec.

Cal destacar que les pluges i alguns casos la calamarsa o pedra, van afectar amb major o menor intensitat a totes les comarques gironines. Els registres més importants es van situar a la Garrotxa, el Ripollès i en altres indrets de l'interior., com a dades més destacades de precipitació trobem:

Ribes de Freser-Càmping 56,8 mm
Olot-Volcà Montsacopa 50,7 mm
Tregura-Vilallonga de Ter 43,0 mm
Banyoles 33,7 mm
St. Hilari Sacalm 32,2 mm
Girona-Devesa 22,4 mm


Dades de precipitació d'ahir al Baix Empordà:

Les Olives 30,5 mm
Bellcaire d'Empordà 25,9 mm
La Bisbal d'Empordà 22,6 mm
Verges-Ponent 20,0 mm
Calonge- Mas Pallí 15,6 mm
St. Feliu de Guíxols 10,0 mm
Calonge 8,0 mm
Palamós 7,6 mmImatge de radar d'ahir al vespre. Observeu com la pluja va ser general.


Pel que fa a altres dades del dia a Palamós., temperatura màxima 22,7ºc, mínima 13,7ºc. Estat del cel assolellat al matí i cel cobert amb pluja a la tarda. Vent amb predomini del gregal i la tramuntana a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 50 km/h nord. Pluja 7,6 mm.
Estat de la mar amb progressiu empitjorament al llarg del dia, passant de marejol a maror mar endins, amb marejol arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 91 %, mínima 62 %.Els núvols que presagiaven la pluja.


Dades de meteoclimatic.com, imatge de radar de meteocat .com i fotografies fetes per jo mateix.