Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 1 de maig del 2011

Mala mar i una mica de pluja


Pressió en superfície prevista per dilluns a migdia.


La mar de llevant que vam poder veure aquest cap de setmana amb forma d'onatge superior al metre d'alçada, sembla que es vol mantenir i fins i tot incrementar al llarg d'aquest dilluns.
Això es produirà perqué la perturbació del sud de la Península es desplaçarà cap al nord al llarg de les properes hores, i creurà pel damunt de les Balears, amb una pressió que pot devallar fins als 1000 hpa.

Ara com ara, es preveu que les pluges que ens pugui portar siguin més generoses a la meitat sud de la costa i pre-litoral tarragoní, juntament amb alguns indrets del Pirineu Occidental i sectors muntanyosos adjacents. Aquestes pluges poden venir acompanyades per alguna petita tempesta.

Tot i que l'ambient plujós es podrà concentrar a tots els sectors litorals, a la nostra zona el vent de gregal que bufarà de manera persistent, pot impedir que la pluja sigui més important del que hauria estat si el vent entrés més de llevant, de totes maneres, veurem on s'acaba posicionant la perturbació, ja que qualsevol moviment de pocs quilòmetres pot fer variar els registres pluviomètrics.

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 18,1ºc, mínima 10,7ºc. Estat del cel amb predomini de l'ambient assolellat, especialment a la tarda on el cel ha quedat serè, al matí hi han hagut alguns núvols alts i baixos. Vent de garbí a 8/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 23 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i entre marejol i maror arran de costa, mar de fons de llevant. Humitat relativa màxima 93%, minima 83%. Pressió atmosfèrica màxima 1006 hpa, mínima 83%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós s'espera un dia amb nuvolusitat molt abundant, igual com a la resta de demarcació. Poden caure alguns plugims en qualsevol moment del dia, sobretot al llarg del matí, però malgrat l'ambient ennuvolat, no estarà plovent tot el dia. A la resta de demarcació la pluja podrà aparèixer de manera escassa o en alguns indrets de forma testimonial, especialment al sector litoral.

La temperatura màxima pot rondar els 16/19ºc a la costa, els 19/21ºc a l'interior i els 8/18ºc al Pirineu, amb més fresca als indrets elevats que a les valls. La mínima pot rondar els 13/15ºc a la costa, els 7/10ºc a l'interior i els 3/6ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component est a 6/8 nusos al llarg de la matinada de dilluns. Al matí tindrem vent de gregal a 20 nusos, superior mar endins. A la tarda s'espera vent de gregal o llevant a 20/24 nusos, amb sectors de mar endins on arribaran a superar els 30 nusos. A la nit tindrem vent de gregal a 20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, al llarg de la matinada de dilluns, amb mar de fons de llevant. Durant la resta de la jornada l'onatge anirà a més, amb forta maror generalitzada (ones superiors als 2 m) i àrees de maregassa mar endins al final del dia. Precaució amb la navegació.



Mapa d'alçada significant de l'onatge. Observeu com dilluns a la nit s'arribarà a superar els 2 m.