Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 13 de maig del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa de precipitació prevista en 6h per dissabte a la tarda.


Aquest dissabte a Palamós, el pas d'un solc d'aire fred en alçada ens portarà un progressiu augment de la nuvolusitat al llarg de la jornada. A partir de la tarda i al vespre podria caure algun ruixat o petita tempesta, amb registres poc importants. A la resta de la demarcació s'espera un dia molt inestable., ja des de migdia poden començar a crèixer algunes nuvolades en zones muntanyoses, sobretot a prop del Montseny i Pirineu, on hi poden descarregar algunes tempestes de forta intensitat i acompanyades amb pedra o calamarsa. Atenció, ja que puntualment es poden acumular 50 mm o més, amb ruixats que poden deixar 20 mm en mitja hora. Aquestes precipitacions al llarg del dia es poden traslladar més desgastades a qualsevol indret, amb preferència per la meitat oest.

La temperatura màxima pot rondar els 18/20ºc a la costa, els 22/25ºc a l'interior i els 16/22ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 13/15ºc a la costa, fins a 11/12ºc a l'interior i fins a 6/10ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud-oest o restarà en calma, al llarg de la matinada de dissabte. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A la tarda hi haurà vent de tramuntana a 10/15 nusos., al nord del Cap de Begur bufarà a 20/25 nusos. A la nit la tramuntana es reforçarà arribant als 20/25 nusos a la nostra zona i a 30/34 nusos mar endins i al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, al llarg de la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit tindrem maror arran de costa i forta maror mar endins.



Mapa de vent en superfície previst per dissabte a la nit.


Aquest diumenge a Palamós es preveu un dia assolellat i ventós. No es preveu pluja. A la resta de demarcació s'espera un dia semblant, no obstant, pot crèixer alguna nuvolada de tarda a prop del Montseny i deixar algun ruixat.

La temperatura pot rondar els 20/22ºc a la costa i interior i els 10/14ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 8/11ºc a l'interior i fins a 0/4ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 20/24 nusos al llarg de la matinada i matí de diumenge. A la tarda hi haurà vent de tramuntana a 10/15 nusos, amb 20/25 nusos mar endins i al nord del Cap de Begur. A la nit es mantindrà la tramuntana a 20/24 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i maror amb àrees de forta maror mar endins, al llarg de la nit/matinada de dissabte a diumenge. La resta de la jornada s'espera un panorama semblant.