Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 de maig del 2011

Viatge a La Palma: Los Canarios-Faro de Fuencaliente 2a part


Fort ruixat que descarrega a sobre el mar.


El temps inestable tornà a fer acte de presència tot just començar el descens del volcà San Antonio. El vent del nord que bufava amb insistència arran de terra i en alçada, anava acostant un fort ruixat que es passejava al damunt del mar., es tractava d'un gran núvol de desenvolupament vertical del gènere cúmulus congestus, per tant no era cap cumulunimbus, ja que tot i presentar el típic arcus capdavanter, no es va veure cap llamp ni tampoc es va escoltar cap tró.

Ràpidament treiem la roba impermeable i també algun paraigua perqué el ruixat s'ens llença al damunt.



El ruixat avançant.


Per sort, a mesura que la precipitació s'anava acostant també s'anava afeblint i no va ser gaire intens, no obstant, juntament amb l'aigua líquida també queien uns petits grans de calamarsa degut a la important entrada d'aire fred que arribava.



La cortina de precipitació vista de ben a prop.


Sens dubte, mai no deixa de sorpendre la gran variabilitat atmosfèrica que podem trobar en un mateix dia, ja que durant les hores que portavem llevats haviem vist de tot, pluja fina, un sol radiant, vent intens i ruixats acompanyats de calamarsa...



Diferentes espècies en plena floració ressaltant al mig del lapilli fosc.


Després del ruixat el sol no va trigar en sortir. En el camí que ens acostava cap a el far de Fuencaliente, es podia observar una gran varietat cromàtica, on el color de les espècies de flora endèmiques de l'illa i de les Canàries en general, ressaltava pel damunt de les roques volcàniques, les quals, degut a l'aigua que havia caigut, presentaven uns colors molt vius que serien força diferents si les roques estiguessin seques.



El camí que es dirigia al far.


El camí de baixada cap al far estava perfectament fressat per un parell de fileres de pedres i el paisatge que l'envoltava recordava una pel.lícula ambientada en un altre planeta. Degut al temps inestable, molta gent va refusar fer aquella ruta a peu i aquest fet va provocar que només trobessim dues persones en tot el trajecte.



Arbusts predominants en el recurregut.


En aquest espai natural, la vegetació predominant és la formada per diferentes espècies d'arbust com el tajinaste blanco (Echium breviane) endèmic de La Palma, la retama (Retama monosperma) endèmica de Canàries o la vinagrera (Rumex lunaria).

Sense gairebé ni adonar-nos, degut a l'observació d'aquest indret espectacular que conformava un veritable jardí botànic, el far de Fuencaliente començava a aparèixer al davant nostre amb algunes nuvolades que continuaven denotant un ambient força inestable.



El far de Fuencaliente a les envistes.


Continuarà...