Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 12 de maig del 2011

Trons i Llamps. La meteorologia i la pesca




Demà divendres a les 19 h, i a la taverna de Ca la Pepa Caneja (plaça de Sant Pere, 14), el Museu de la Pesca de Palamós organitza una nova sessió de les populars Converses de Taverna, inclosa dins l'edició d'enguany.

Sota el títol Trons i Llamps. La meteorologia i la pesca, la sessió de divendres aproparà al públic assistent les experiències relacionades amb els temporals de mar, amb les llevantades i tramuntanades fortes, amb les pluges intenses i amb les temudes mànegues. Tot un seguit de fenòmens meteorològics que condicionen l'activitat pesquera i que poden posar en risc les embarcacions i els seus tripulants.

Aquesta activitat aproparà l'experiència personal de cada convidat i ens explicaran els sistemes tradicionals que s'han utilitzat per a poder fer una bona predicció meteorològica, així com els sistemes que s'utilitzen actualment. Al voltant de la taula de conversa es comptarà amb la presència de dos pescadors de Palamós, Ricard Déu i Ernest Mañé, així com de l'observador meteorològic de l'Estartit, Josep Pasqual.

L'entrada és lliure.


Informació extreta de: http://www.palamos.cat/