Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 22 de maig del 2011

Sol i mosques


Mapa sinòptic previst per aquest dimarts. Observeu com ens afecta de ple l'anticicló.


El binomi "sol i mosques" que s'ha materialitzat durant el cap de setmana que acabem de deixar enrera, sembla que es tornarà a repetir al llarg dels propers dies, amb la qual cosa la calor i l'estabilitat, juntament amb algun possible ruixat a les zones de muntanya de l'interior, es mantindrà amb nosaltres.
Aquest temps pot ser la tònica general fins a finals de mes, fet que ens pot portar el segon mes amb una manca de pluges destacada i unes temperatures preestiuenques.

Pel que fa a les dades del dia a Palamós., temperatura màxima 22,1ºc, mínima 13,3ºc. Estat del cel serè amb algun núvol alt i de desenvolupament vertical a l'horitzó nord-oest. Vent de garbí a 5/10 km/h, ratxa màxima 21 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins, mar de fons de nord i marejol arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1018 hpa. Humitat relativa màxima 80 %, mínima 62 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós s'espera un dia assolellat amb algun núvol alt decoratiu. A la resta de demarcació hi haurà un panorama semblant, amb algun núvol d'evolució cap al Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 22/24ºc a la costa, els 27/30ºc a l'interior i els 20/24ºc al Pirineu. La mínima pot ser molt elevada, ja que només pot baixar fins a 16/19ºc a la costa, fins 14/16ºc a l'interior i fins a 7/14ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 15/20 nusos, al llarg de la matinada de dilluns., al nord del Cap de Begur i mar endins es poden assolir els 25 nusos. Al matí tindrem vent de gregal a 10/15 nusos. A la tarda hi haurà vent fluix de direcció variable. A la nit tindrem calma o vent molt fluix de component oest.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, al llarg de la matinada de dilluns. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins. A la nit hi haurà mar calma o arrissada arran de costa i marejol mar endins.