Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 10 de maig del 2011

Jornada plàcida


Imatge captada aquesta tarda per la càmera de TV3.


A diferència d'ahir, aquest dimarts la boira marítima s'ha mantingut mar endins i ha afectat a la part sud de la costa catalana, per tant, el dia ha estat assolellat de cap a fi. Tot i aquesta presència de l'astre rei, cal destacar els nombrosos núvols alts que han anat creuant el cel amb formes filamentoses que ocupaven franges molt àmplies. Aquesta placidesa sembla una continuació del passat més d'abril, el qual va ser especialment sec. I si parlem de poques pluges, atenció amb les temperatures màximes que es poden assolir demà a l'interior de la demarcació, ja que de manera local es poden fregar els 30ºc.

Dades d'avui a Palamós: temperatura màxima 20,8ºc, mínima 14,8ºc. Vent de gregal al matí i garbí a la tarda, velocitat mitjana 5/10 km/h, ratxa màxima 24 km/h est. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1028 hpa, mínima 1025 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 59 %. Dades de meteoclimatic.com , meteocat.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós s'espera un dia assolellat amb alguns núvols alts decoratius. A la resta de la demarcació hi haurà algun banc de boira matinal a les zones fondes de l'interior, independentment, cap a la Cerdanya o Ripollès poden crèixer algunes nuvolades i deixar algun ruixat de tarda.

La temperatura màxima pot pujar fins a 20/22ºc a la costa, fins a 26/28ºc a l'interior i fins a 18/24ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 13/15ºc a la costa, els 10/14ºc a l'interior i els 5/10ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà fluix amb component sud-oest, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem vent de garbí a 8/12 nusos. A la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit es pot mantenir el vent de garbí fluix.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol arran de costa, al llarg de la matinada de dimecres. La resta de la jornada es mantindrà la mateixa situació.



Mapa de temperatura i vent en superfície previst per dimecres a les 15 h. Observeu com a l'interior es pot arribar a 26/28ºc.