Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 2 de maig del 2011

Tarda plujosa


Posta de sol d'avui.


Després de les quatre gotes caigudes aquest matí, al llarg de la tarda s'ha anat mantenint una pluja feble però persistent, que s'ha allargat fins les set i ens ha deixat 5 mm.
Les quantitats recollides han estat poc importants a tot el Baix Empordà. Els registres més destacats a la nostre comarca són els següents: Calonge-Mas Pallí 4,4 mm., Bellcaire d'Empordà 3,1 mm., St. Feliu de Guíxols 3,0 mm., Calonge 2,9 mm., La Bisbal 2,1 mm i Verges 1,6 mm.
Com vaig comentar ahir, la posició exacte que acabaria adoptant la perturbació no estava del tot clara, aquest fet ha propiciat que ni l'alteració marítima ni el vent hagin estat tant importants com es podia preveure.

Pel que fa a altres dades de la jornada a Palamós., temperatura màxima 16,3ºc, mínima 13,4ºc. Estat del cel molt ennuvolat amb algunes pluges febles fins a les set de la tarda, llavors ha sortit el sol. Pluja recollida 5 mm. Vent de gregal a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 21 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa, amb mar de fons de llevant. Pressió atmosfèrica màxima 1005 hpa, mínima 1003 hpa. Humitat relativa màxima 96 %, mínima 87 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós s'espera un dia amb predomini del sol, així i tot, poden aparèixer alguns núvols baixos i també núvols alts, que poden tapar el cel en algun moment del dia. No es descarta que caiguin quatre gotes a migdia. A la resta de demarcació s'espera un panorama semblant, amb l'excepció de les zones muntanyoses, sobretot a prop del Montseny-Guilleries, interior de la Selva i Pirineu, on podran descarregar alguns ruixats de tarda o alguna petita tempesta acompanyada amb calamarsa., fins i tot, aquests ruixats més desgastats poden desplaçar-se fins al sud de la Costa Brava.

La temperatura màxima pot pujar fins a 18/20ºc, fins a 20/23ºc a l'interior i fins a 12/16ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 10/12ºc a la costa, fins a 6/9ºc a l'interior i fins a 1/5ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord fluix, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí entrarà vent de garbí a 6/8 nusos. A la tarda s'espera vent fluix de garbí. A la nit tindrem vent fluix de direcció variable, tot i que per sobre del Cap de Creus pot bufar mestral a 20/24 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts, amb mar de fons de llevant. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda quedarà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, igual com a la nit.



Imatge de radar d'aquest migdia.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós esperem un dia bàsicament assolellat, amb alguns núvols baixos i alts decoratius. No es preveu pluja., no obstant, altre vegada poden aparèixer alguns ruixats de tarda a la zona pirinenca.

La temperatura pot pujar fins a 20/22ºc a la costa, fins a 22/25ºc a l'interior de la demarcació i fins a 12/18ºc al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls. La mínima pot baixar fins a 11/13ºc a la costa, fins a 6/8ºc a l'interior i fins a -1/3ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord fluix, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres, tot i que al nord del Cap de Begur es poden assolir els 20/24 nusos. Al matí entrarà vent de garbí a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit tindrem vent fluix del nord.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, al llarg de la matinada de dimecres, amb forta maror al nord del Cap de Begur. Al matí tindrem mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la tarda quedarà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la nit tindrem mar calma o arrissada arran de costa i marejol mar endins.