Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 26 de maig del 2011

Refrescada momentània


Mapa de precipitació en tres hores previst per divendres a les 15 h.


Les altes temperatures que ens han estat acompanyant fins avui, poden experimentar un breu retrocés entre divendres i dissabte., aquesta refrescada en alguns casos, especialment al Pirineu i interior, pot representar unes temperatures entre 5 i 10 ºc més baixes que dies enrera.
Si observem el mapa de l'encapçalament, podem comprobar com les precipitacions més importants quedaran restringides cap al Ripollès, la Garrotxa i altres zones properes a la Serralada Transversal. El més significatiu però, serà aquest respir en les temperatures, ja que si en aquests moments trobem uns 15ºc a 1500 m d'alçada, aquest dissabte al matí hi trobarem tant sols 8ºc.
Diumenge els termòmetres tornaran a remuntar.

Pel que fa a les dades del dia, temperatura màxima 22,8ºc, mínima 16,8ºc. Estat del cel assolellat amb alguns núvols alts i mitjos, més importants al vespre. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 24 km/h est. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o calma arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1018 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 84 %, mínima 62 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós tindrem un dia amb nuvolusitat variable, amb cel més tapat de bon matí i a la tarda., no es descarta que puguin caure quatre gotes. A la resta de la demarcació poden anar caient alguns plugims al llarg de les properes hores a la meitat nord. A partir de migdia poden aparèixer ruixats i també alguna tempesta localment intensa acompanyada amb calamarsa o pedra, a la zona zona pirinenca i en altres indrets muntanyosos., aquestes precipitacions es poden traslladar cap a zones de l'interior de forma més desgastada al llarg de la tarda, fins i tot podria caure algun ruixat a la mateixa costa, sobretot cap al nord.

La temperatura màxima pot rondar els 25/27ºc a l'interior, els 19/21ºc a la costa i els 14/18ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 15/17ºc a la costa, fins a 7/12ºc al Pirineu i fins a 12/14ºc a l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 10/15 nusos, al llarg de la matinada de divendres. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit la tramuntana es pot reforçar i arribar fins a 15/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, al llarg de la matinada de divendres. La resta de la jornada hi haurà un panorama semblant, amb àrees de forta maror mar endins.