Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 25 de maig del 2011

Primera nit tropical


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per dijous a les 12 h.


Durant la darrera nit/matinada, talment com si fos l'estiu, la temperatura mínima tant sols ha baixat fins a 20,9ºc, aquesta dada significa que hem tingut la primera nit tropical de l'any 2011. Es considera que una nit és tropical quan la mínima és superior als 20ºc.
La culpable d'aquesta temperatura tant elevada és la bombolla d'aire càlid subtropical que ens està afectant, juntament amb el vent de ponent i la tramuntana cremadora que ha bufat al llarg de la passada matinada.
De ben segur que amb aquestes temperatures a més d'una persona li haurà costat agafar el son. Sortosament, a partir d'aquest divendres, tal com vaig comentar, podria refrescar una mica.

Pel que fa a les dades del dia., temperatura màxima 24,4ºc, mínima 20,9ºc. Estat del cel amb algun núvol alt i calitja. Vent de direcció variable, amb predomini del component nord, l'oest i el sud-oest, a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 31 km/h garbí. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1018 hpa. Humitat relativa màxima 85 %, mínima 45 %. Dades de meteoclimatic .com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós tindrem un dia amb predomini del sol, acompanyat per alguns núvols alts, més importants al llarg del vespre. A la resta de la demarcació hi haurà una augment de la nuvolusitat de tipus alt i també núvols d'evolució en indrets de muntanya de l'interior, que acabaran amb alguns ruixats i alguna tempesta de tarda d'intensitat moderada.

La temperatura màxima rondarà els 24/26ºc a la costa, els 30/33ºc a l'interior i els 22/26ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/20ºc a la costa i interior i fins a 8/14ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de garbí o ponent, o restarà en calma, al llarg de la matinada de dijous. Al matí tindrem vent fluix de garbí o calma. A la tarda hi haurà vent de garbí a 6/9 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de gregal.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol endins, al llarg de la matinada de dijous. Al matí i a la tarda tindrem entre mar arrissada i marejol. A la nit hi haurà mar arrissada o calma.